Ministrul Muncii chemat la Guvern pentru Legea salarizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a preferat "tăcerea" la negocieri
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a preferat "tăcerea" la negocieri

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a fost convocat la Guvern pentru o nouă discuţie pe tema Legii Salarizării.

În şedinţa de guvern din această dimineaţă, premierul Emil Boc i-a fi reproşat lui Ioan Boţiş că nu s-a asigurat ca va avea avizul Consiliului Economic şi Social (CES) până la şedinţa de luni a Executivului.

Mai citeşte şi:

Guvernul renunţă la forfetar / Microîntreprinderile ar putea plăti 3% impozit pe venit

Guvernul a convenit cu FMI: Salariul minim nu creşte mai mult de 670 lei

"Premierul i-a reproşat ministrului Muncii, Ioan Botiş, faptul că nu are avizul Consiliului pentru Legea salarizării. Ministrul trebuia să se asigure că are avizul CES vineri sau cel târziu luni dimineaţă, înaintea şedinţei de guvern în care urma să fie aprobată legea. Premierul i-a spus ministrului că o astfel de lege nu poate fi trimisă Parlamentului în vederea angajării răspunderii fără avizul CES, indiferent dacă acesta este pozitiv sau negativ", au declara surse participante la şedinţă, pentru Mediafax.

În consecinţă, premierul a anunţat că Guvernul nu va mai discuta proiectul legii salarizării în şedinţa de luni, ci într-o nouă reuniune programată pentru miercuri.

Potrivit preşedintelui Consiliului, Florian Costache, plenul CES se reuneşte marţi, cu două zile mai devreme, pentru a aviza proiectul Legii salarizării unitare, după dezbaterea din comisii.

Proiectul Legii salarizării prevede ca salariul minim pe economie să fie anul viitor de 670 de lei, iar creşterile salariale să fie de până la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite