Cătălin Predoiu: Abundenţa de dosare nu justifică întârzierea deciziilor privind marea corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat marţi la emisiunea Special adevarul.ro, moderata de Carmen Constantin, că România încă poate să intre în Schengen în acest an.

Ministrul Justiţiei a mai spus că o problemă în dosarele de mare corupţie o reprezintă cele care riscă să se închidă prin prescriere fără nicio condamnare.

Întârzierile nejustificate în luarea deciziilor din marile dosare de corupţie nu pot fi motivate prin "abundenţa de dosare", a mai spus Predoiu.

România respinge adăugarea de condiţii pentru aderarea la Spaţiul Schengen, dar, luând notă de opţiunile unor state precum Olanda, Franţa, Germania, nu poate să nu dea toată atenţia MCV şi să recunoască deficienţele din justiţie“. Declaraţia a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele Traian Băsescu.

La rândul său, ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat astăzi, în timpul unei vizite în Bulgaria, că cele două ţări ar putea adera la spaţiul Schengen în octombrie.

Temele discuţiei moderate de Carmen Constantin la dezbatere au fost: accesul României în spaţiul Schengen, raportul Comisiei Europene de monitorizare a stării justiţiei, lupta împotriva corupţiei, reformele din domeniu.

Vezi dezbaterea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite