Ministrul apărării recunoaşte: "Azi nu avem cu ce"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să susţină financiar şi misiunile în străinătate. "Nu suntem dotaţi pentru orice. Azi nu avem cu ce", a declarat ministrul. Bugetul e total insuficient pentru toate angajamentele noastre, a

să susţină financiar şi misiunile în străinătate. "Nu suntem dotaţi pentru orice. Azi nu avem cu ce", a declarat ministrul. Bugetul e total insuficient pentru toate angajamentele noastre, a mai avertizat Teodor Atanasiu. El a ţinut să explice, potrivit site-ului postului Antena 3, şi sensul declaraţiilor făcute de Băsescu, cu privire la trupele româneşti în Irak. Aflat la Bagdad, şeful statului român a declarat, miercuri, că românii se vor întoarce din Irak atunci când guvernul acestei ţări o va cere.
Potrivit ministrului apărării, rolul forţelor armate româneşti în Irak este de a menţine guvernul în funcţie. Aşadar, "guvernul de acolo nu ne va trimite niciodată acasă", a susţinut Teodor Atanasiu. El a afirmat că toate ţările cu trupe în fronturi străine au un calendar de retragere, iar România va trebui de asemenea să conceapă unul, însă nu fără acceptul lui Băsescu.

Băsescu spune că Atanasiu nu ştie
Aflat la Kandahar, în Afganistan, preşedintele Traian Băsescu a sugerat că vechile maşini ARO vor fi înlocuite cu autoturisme de teren Humvee. Întâmpinat la sosirea pe aeroport de o delegaţie venită la bordul unei maşini americane de luptă Humvee, şeful statului a spus, adresându-se presei: "Uite, băieţi, cu maşinile astea o să înlocuim ARO-urile, însă Atanasiu nu ştie încă". În Kandahar, există deja zece astfel de maşini pentru militarii români, dar vor mai veni şi altele ca urmare a unei înţelegeri făcute la Washington cu Donald Rumsfeld, secretarul de stat pentru apărare, în timpul ultimei vizite în SUA a preşedintelui.

PNL cere calendarul retragerii
Deputatul PNL George Scutaru, a declarat, la postul public de radio, că preşedintele Băsescu ar trebui să fie mai exact atunci când vorbeşte despre continuarea misiunii armatei române în Irak. "Propunerea liberală a fost ca de la 1 ianuarie 2007 să se retragă contingentul din Irak. Foarte bine, dacă se va ajunge la concluzia că trebuie să stăm un an, doi, trei, împărtăşim această opinie, dar trebuie să existe o dezbatere la nivelul principalelor instituţii, iar preşedintele trebuie să ne spună foarte clar: cât timp vor mai sta românii în Irak? Un an, doi, zece?", a spus deputatul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite