Ministrul Liviu Pop este verificat de ANI, fiind suspectat de conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Interimar al Educației, Liviu Pop, este verificat de Agenția Națională de Integritate (ANI). Pop este suspectat de conflict de interese. Acesta a confirmat verificarea, însă nu a dat detalii. El este așteptat la sediul instituției, luni, la ora 12.00.

Ministrul Pop a confirmat, pentru Antena 3, verificarea pe care o face Agenția Națională de Integritate (ANI), însă nu a oferit detalii.

„Cred că este o verificare de rutină. Nu mi s-au cerut documente. Aceasta este prima întâlnire, deci cel mai probabil mi se aduce la cunoștință. Nu știu nimic", a spus Pop.

Liviu Pop a declarat că a fost înştiinţat telefonic, marţi, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că s-a declanşat o procedură de evaluare privind nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese în perioada exercitării funcţiei de demnitar public.

Ministrul a precizat că a fost chemat luni, la ora 12.00, la sediul ANI, pentru a prezenta un punct de vedere. El a mai spus că nu i s-a solicitat să prezinte documente.

„Mă voi prezenta luni, la ora 12.00, nu am nicio problemă de conflict de interese", a mai spus Liviu Pop.

În 15 mai, Liviu Pop a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educaţiei, după demisia lui Ioan Mang. Pop este din 7 mai ministru delegat pentru Dialog Social.

Informaţia privind verificarea lui Liviu Pop de către ANI vine la câteva zile după ce Ministerul Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administraţia Prezidenţială, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare.

Inspecţia Muncii a înregistrat în 25 iunie sesizarea Ministerului Educaţiei legată de fostul ministru Daniel Funeriu şi a redirecţionat-o pentru soluţionare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite