Ministrul propus pentru Justiție, Titus Corlățean, a fost propulsat la vârf de Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titus Corlățean, propunerea lui Ponta pentru Ministerul Justiției a fost propulsat în politica de vârf de Adrian Năstase. El a fost consilierul acestuia pe probleme de politică externă. Corlățean este președintele Comisiei de politică externă a Senatului și s-a aflat recent în centrul unei controverse privind extrădarea lui Omar Hayssam.

Motivul pentru care Omar Hayssam nu a putut fi extrădat este opoziția lui Corlățean față de această decizie. Traian Băsescu l-a acuzat, atunci, pe Titus Corlățean de interese ascunse privind extrădarea lui Hayssam, care se face vinovat de răpirea celor trei jurnaliști în Irak.

Dosarul Omar Hayssam

„Din păcate, la Comisia de politică externă din Senat, Corlățean consideră că situația politică din Siria nu face fezabilă avizarea acestui acord. Omar Hayssam circula, în trecut, cu unul dintre președinții României,era pe listele de candidaturi ale unui partid aflat în opoziție acum", a spus Băsescu, făcând referire la Ion Iliescu și la PSD.

La rândul său, Titus Corlățean a explicat că reticența privind acordurile cu Siria sunt în strânsă legătură cu poziția europeană privind regimul sirian.

„Sunt preşedintele Comisiei de politică externă, solicit organelor competente în statul român, puterii la cel mai înalt nivel, declasificarea dosarului Omar Hayssam", a spus preşedintele Comisiei de politică externă, cu referire la dosarul privind fuga din România a celui considerat teroristul numărul 1 în ţara noastră, Omar Hayssam, condamnat pentru răpirea celor trei jurnalişti români în Irak.

Corlăţean a ţinut să precizeze că în cursul anului trecut a trimis scrisori premierului Emil Boc şi ministrului de Externe, Teodor Baconschi, în care îşi exprima poziţia de rezervă a Comisiei de politică externă privind ratificarea, la acel moment, a tuturor acordurilor negociate şi semnate cu Siria, din raţiuni ce ţin de poziţia UE privind regimul sirian.

El a arătat că a precizat în acele scrisori faptul că Executivul trebuie să dea în scris că îşi asumă „călcarea în picioare" a poziţiei Uniunii Europene, dacă se doreşte ratificarea acestor acorduri.

Titus Corlățean, eurodeputatul leneș

În 2007, Titus Corlățean a candidat la alegerile europene pe lista PSD și a devenit eurodeputat. La sfârșitul mandatului, un site care evalua activitatea membrilor PE - parlorama.eu - l-a situate pe un loc codaș, acordându-i nota 0 pentru activitatea sa parlamentară. Corlățean era plasat pe locul 916 din 920 printre deputații europeni.

Actualul ministru propus pentru Justiție l-a acuzat, la acea vreme, pe autorul studiului de reavoință și amatorism.

„Nu știu ce să zic că e: ori făcătură, ori lipsă crasă de professionalism. O minimă documentare l-ar fi ajutat pe domnul acesta să constate că eu am fost prim-vicepreședintele Comisiei Juridice din PE, am fost coraportor la o serie de rapoarte extrem de importante", spunea Corlățean, la vremea respectivă pentru Gândul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite