Ministrul Elena Udrea va inaugura «Triunghiul mănăstirilor»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Turismului, Elena Udrea, va inaugura săptămâna viitoarea "Triunghiul Mănăstirilor", o investiţie realizată de Consiliul Judeţean (CJ) cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

"Cu siguranţă, voi veni la recepţia lucrărilor realizate în proiectul 'Triunghiul Mănăstirilor', pentru că este un proiect la care ţin. Este un exemplu pentru ceea ce înseamnă existenţa infrastructurii în dezvoltarea turismului şi sunt convinsă că drumul care leagă cele trei mănăstiri va aduce un număr tot mai mare de vizitatori în judeţul Tulcea", a declarat Elena Udrea, potrivit Agerpres.

Proiectul "Triunghiul mănăstirilor" a fost înaintat spre finanţare încă din anul 2004, însă din cauza lipsei fondurilor necesare realizarea acestuia a fost amânată. În valoare de peste 75,8 milioane de lei, proiectul vizează modernizarea a 38,2 kilometri de căi de acces care unesc mănăstirile Saon, Celic-Dere şi Cocoşu şi are drept obiectiv dezvoltarea turistică durabilă şi a mediului de afaceri în nordul judeţului Tulcea.

De rezultatele acestui proiect vor beneficia, conform CJ, minimum 135.000 de turişti pe an, 40.000 de locuitori ai judeţului Tulcea şi 38 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în zonele avute în vedere de proiect sau în imediata apropiere a acestor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite