Miniştrii nu cred în moţiunea de cenzură / Udrea: „Dacă pică moţiunea, şampania o dau eu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea de cenzură a iscat controverse în rândul parlamentarilor, dar şi opinii diferite din partea miniştrilor. Unii dintre ei sunt încrezători în faptul că moţiunea va pica, în timp ce alţii râmân mai rezervaţi în declaraţii. Elena Udrea, însă, a spus că va da şampania când "pică moţiunea".

UPDATE: Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, nu crede că moţiunea de cenzură va duce la căderea Guvernului, apreciind că parlamentarii PDL vor vota "la ordinul lui Băsescu".

"Parlamentarii democrat-liberali vor vota la ordinul lui Băsescu. Să rămână acolo ca să ne bage în pământ de tot. Nu cred că Guvernul pică cu toate că ar trebui să pice", a afirmat Mazăre, marţi. 

El a mai spus că populaţia are ce şi-a dorit, în condiţiile în care alegătorii au votat la alegerile prezidenţiale cu Traian Băsescu.

"Nu e nicio problemă. Asta am vrut, asta am votat, ăştia ne conduc. Nu-i bine cu Băsescu şi cu Boc, n-am votat în Constanţa pentru Băsescu şi Boc ? Nu-i bine ? E bine!" , a mai spus Mazăre, citat de Mediafax.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de 120 de parlamentari PSD, că nu crede că această moţiune va trece în Parlament, notează Medifax.

Vlădescu a spus, la Parlament, că nu crede că Guvernul o să cadă. Întrebat pe ce se bazează când spune aceasta, Vlădescu a răspuns: "Dumneavoastră pe ce vă bazaţi când spuneţi că o să cadă? Eu vă răspund că nu".

De asemenea, Vasile Blaga spunea ieri că "pică moţiunea", fiind gata să garanteze inclusiv pentru Georgică Severin, senator de Prahova care susţinuse public, cu doar două ore înainte, că opţiunea sa de a vota pentru moţiune rămâne neschimbată, scrie Evenimentul Zilei.

Secretarul general al PDL a declarat totuşi: „Ai noştri votează toţi împotrivă. Până şi Georgică Severin. Azi , cel puţin, asta e situaţia. Dar să vedem mâine (azi - n.r.) cum va fi”, a declarat Blaga.

Pe de altă parte, ministrul Turismului, Elena Udrea, a promis şampanie "din partea casei" parlamentarilor dacă salvează guvernul.

Dacă pică moţiunea, şampania o dau eu”, a declarat ea după ce s-a pus un pariu între Cezar Preda şi Daniel Oajdea pe guvernul Boc.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, crede că moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament şi că Guvernului trebuie să i se dea o şansă să demonstreze că măsurile pe care le ia duc la stabilitate.

"După părerea mea, moţiunea nu va trece. Trebuie să dăm o şansă Guvernului să demonstreze că aceste măsuri, pe lângă cele de relansare economică, vor fi cele care să ne acorde o stabilitate", a declarat, marţi, pentru Mediafax, Laszlo Borbely.

El a spus că în coaliţie se va discuta despre restructurarea agenţiilor, reducerea numărului de secretari de stat şi a subprefecţilor, dar a apreciat că nu ar trebui să se facă o reducere a numărului de ministere, pentru că acest lucru ar "bulversa" sistemul.

"În momentul de faţă nu cred că trebuie redus numărul de ministere, pentru că, iarăşi, bulversăm tot sistemul", a adăugat liderul UDMR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite