Angajaţii Ministerului Turismului, audiaţi mâine de Comisia de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Ministerului Turismului, audiaţi mâine de Comisia de anchetă
Angajaţii Ministerului Turismului, audiaţi mâine de Comisia de anchetă

Preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Udrea, Ludovic Orban, a anunţat că joi vor fi audiaţi angajaţii Ministerului Turismului implicaţi în procedurile de achiziţie ale instituţiei şi a conchis că elementele prezentate la audierile de astăzi pun la îndoială legalitatea multor procese de achiziţii.

Liberalul Ludovic Orban a precizat, astăzi, la finalul lucrărilor Comisiei care anchetează modul de cheltuire a banilor publici la Ministerul Turismului, că joi vor fi chemaţi la audieri directorul Direcţiei juridice, de achiziţii publice şi resurse umane din Minister, directorul direcţiei economice şi cel administrativ şi secretarul general al Ministerului.. Potrivit lui Orban, Elena Udrea va fi invitată atunci când Comisia va considera necesară prezenţa acesteia, adăugând că deputaţii nu au încă "o privire de ansamblu asupra procedurilor derulate de Minister".

În şedinţa de mâine, membrii forului vor analiza documentele prezentate de către Minister până în momentul de faţă, a anunţat preşedintele Ludovic Orban. În plus, Comisia va evalua şi stabili experţii externi care vor sprijini activitatea Comisiei, în domeniile stabilite prin Hotărârea de înfiinţare a Comisiei.

Tot mâine, forul va aproba toate adresele oficiale pe care le vor transmite către Minister, premier, dar şi către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Unitatea Centrală de Verificarea a Achiziţiilor Publice, a mai spus liberalul. Orban a susţinut că, spre deosebire de comisiile Ridzi şi Nemirschi, forul de anchetă în cazul Udrea are un obiect de investigaţie mult mai larg, motiv pentru care activitatea forului ar putea dura mai mult decît în celelalte cazuri.

În urma audierilor de astăzi, Ludovic Orban a concluzionat că informaţiile primite de la reprezentanţii mass-media reflectă o lipsă de transaprenţă a Ministerului în privinţa furnizării informaţiilor de interes public.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite