Ministerul Sănătăţii vrea taxe mai puţine pentru furnizorii de servicii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii intenţionează să elimine tarifele pe care unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţă sunt obligate să le achite în prezent pentru obţinerea avizelor de utilizare a dispozitivelor medicale.

"Având în vedere situaţia dificilă cu care ne confruntăm în acest an, încercăm să eficientizăm activitatea în unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţă şi să reorganizăm circuitul financiar. După ce am stopat măsura aberantă prin care unităţile sanitare erau nevoite să plătească ambulanţelor pentru transportul pacienţilor de la un pavilion la altul, acum intenţionăm să scutim spitalele de la plata acestor tarife nejustificate", a declarat ministrul Cseke Attila.

Potrivit ministrului de resor, măsura pe care doreşte să o introducă începând cu luna viitoare ar însemna economii la serviciile de ambulanţă de cel puţin 5-6 miliarde lei anual, iar pentru spitale ar fi vorba despre dublul acestor sume.

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii se află în dezbatere publică, începând de astăzi, actul normativ care ar putea modifica prevederle legale ce stipulează că toate unităţile sanitare publice, serviciile de ambulanţă judeţene şi serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi echpajele serviciilor mobile de urgenţă, reanimare, descarcerare - SMURD trebuie să plătească Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale (OTDM) o serie de taxe pentru obţinerea avizului de punere în funcţiune a dispozitivelor medicale utilizate sau pentru obţinerea buletinelor de verificare periodică a acestora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite