Mihăilescu şi Iancu se întorc la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul dosar în care mai era judecat un fost demnitar a fost returnat ieri la DNA de instanţa supremă pentru refacerea urmăririi penale. Fostul secretar general al guvernului

Singurul dosar în care mai era judecat un fost demnitar a fost returnat ieri la DNA de instanţa supremă pentru refacerea urmăririi penale. Fostul secretar general al guvernului Şerban Mihăilescu, acuzat de luare de mită, a fost cercetat după normele de drept comun, iar Curtea Constituţională a statuat că şi foştii demnitari trebuie anchetaţi conform Legii răspunderii ministeriale.

Tot ieri, Tribunalul Bucureşti a decis retrimiterea la DIICOT a dosarului în care au fost trimişi în judecată oamenii de afaceri Ovidiu Tender şi Marian Iancu, cei doi fiind şi arestaţi câteva luni în această cauză. Tender şi Iancu, alături de alte patru persoane din conducerea Rafo-Carom,

sunt acuzaţi că se constituiseră într-o grupare de criminalitate ce urmărea obţinerea de fonduri frauduloase a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale. Infracţiunile au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune de creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC Rafo SA Oneşti.

Procurorii susţin că societatea Carom ar fi fost prejudiciată astfel cu peste 1400 miliarde de lei. Decizia poate fi atacată la Completul de nouă judecători. Până acum judecătorii au retrimis la parchete mai multe dosare pentru refacerea urmăririi penale, printre care Rompetrol, Zambaccian, Loteria, Mătuşa Tamara, dar şi cauzele în care era judecat fostul preşedinte al Tribunalului Mureş Andreea Ciucă. Returnarea dosarelor a fost criticată de procurorul general Laura Codruţa Kovesi, care a declarat că va face recurs în interesul legii, pentru a se vedea cine se face vinovat de această situaţie.

Declaraţiile procurorului general au fost taxate de Colegiul de Conducere al instanţei supreme. Preşedintele instanţei supreme, Nicolae Popa, consideră că marile dosare de corupţie au fost retrimise la Parchet din cauza unor modificări făcute în legea penală de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite