UPDATE Parlamentul hotărăște: deputatul Boldea, cu imunitate sau fără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Boldea
Mihai Boldea

Cazul deputatului Boldea va fi discutat, marți, în Parlament, după care se va vota ridicarea imunității parlamentare, propusă de Înalta Curte șefului Camerei.

UPDATE 13.20 Camera Deputaților nu a putut vota în plen ridicarea imunității parlamentare a deputatului Mihail Boldea, întrucât plenul reunit al Camerei nu a întrunit cvorum. Până la următoarea ședință a Camerei, Boldea își păstrează imunitatea.

UPDATE 12.50 La ora transmiterii acestei știri, Camera Deputaților votează ridicarea imunității deputatului Mihail Boldea, la cererea procurorului general, Codruța Kovesi.

„Cererea ministrului Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Mihail Boldea urmează să fie votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumătate plus unul din numărul parlamentarilor prezenţi", a declarat deputatul Nicolae Mircovici.

UPDATE 11.21 Potrivit lui Daniel Buda, 11 deputați au votat pentru încuviințarea percheziționării și arestării lui Boldea, 10 s-au abținut și a existat un vot împotriva ridicării imunității în cazul Boldea.

UPDATE 11.10 Președintele Comisiei juridice al Camerei Deputaților, Daniel Buda, a declarat, pentru „Adevărul“, că a fost acordat un vot favorabil al comisiei pentru ridicarea imunității parlamentare în cazul Boldea. Urmează, ca după avizul Comisiei, ridicarea imunității să fie votată în plen.

În acest moment, cazul Boldea se discută la ședința Comisiei juridice. Pentru obținerea avizului Comisiei pentru a se preyenta în plen, cazul Boldea are avea nevoie de întrunirea cvorumului de ședință.

Dacă acesta nu va fi întrunit, cel mai probabil comisia va elibera un proces verbal.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite