Mihail Boldea a demisionat din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Mihail Blodea a demisionat din PDL pe motiv că formaţiunea s-a transformat într-un "partid de surdomuţi". Deputatul va activa ca independent.

"Am demisionat din cauza neînţelegerilor din organizaţia Galaţi. Democraţia a încetat în PDL, a devenit un partid al surdomuţilor în care nimeni nu ascultă şi nimeni nu are voie să vorbească", a declarat el pentru "Adevărul". Boldea a mai spus că a decis să părăsească partidul pentru că nu putea să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de alegători, principalul responsabil fiind Mircea Toader, lider al organizaţiei Galaţi şi al grupului deputaţilor PDL.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu acesta înainte de a demisiona, Boldea a spus că cei din conducerea filialei sunt mult prea preocupaţi de "propriile interese şi afaceri", dar a fost contactat de Toader pentru a-l convinge să renunţe la demisie. "Nu m-a ascultat timp de trei ani, ce să mai vorbim acum. Nu mă întorc din drum", a spus el.

Mihail Boldea a mai precizat că va vota "după cum îi dictează conştiinţa" şi va analiza punctual proiectele Puterii. Spre exemplu, el a spus că susţine în continuare propunerea PDL de modificare a legislaţiei în sensul comasării alegerilor.

Potrivit unor surse, în urmă cu două săptămâni, deputatul l-a informat pe secretarul general al PDL, Ioan Oltean, în legătură cu intenţia sa de a pleca din partid. Oltean i-ar fi cerut să nu demisioneze.

"La PDL s-a stabilit în mod democratic că nimeni nu mai are voie să comenteze nimic public, doar eventual pe la colțuri și atunci cu gura închisă", scria recent deputatul pe blogul său, într-o postare cu titlul "Trăim în România".

Demisia sa din PDL nu influenţează decisiv raportul de forţe din Camerea Deputaţilor, unde actuala coaliţie guvernamentală are o majoritate confortabilă, spre deosebire de Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite