Mihai Voicu despre umilirea lui Băsescu: A plâns? N-a plâns!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, duminică, pentru Mediafax, că este exclusă varianta unui guvern PDL-PNL. El a mai explicat că, în urma alegerilor, USL va avea majoritate, iar Guvernul va fi condus de Victor Ponta.

Întrebat în acest context despre faptul că preşedintele a atras atenţia, în declaraţiile făcute, că USL este alianţă, nu partid, cum prevede articolul 103 din Constituţie, Mihai Voicu a spus: „Atunci vom fi majoritatea parlamentară care nu va vota niciun guvern."

Întrebat totodată despre faptul că preşedintele a spus că s-a simţit jignit în ultimii ani, Mihai Voicu a răspuns:

„A plâns? N-a plâns! Acesta e singurul comentariu".

Preşedintele Traian Băsescu a exclus, duminică, posibilitatea unei alianţe între PDL şi PSD, având în vedere că social-democraţii au făcut parte dintr-o alianţă cu PDL pe care au abandanat-o din motive neimportante.

„Cred că dacă există o variantă aceasta ar putea fi o alianţă cu liberalii", a explicat Băsescu.

În legătură cu greva parlamentară a Opoziţiei, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea că parlamentarii USL nu doresc să se întoarcă la lucrările de plen sau ră rezolve problema cu paramentarii Puterii.

„Atunci când vrei să rezolvi ceva, nu pui precondiţii. Opoziţia a refuzat orice dialog cu mine", a spus Băsescu.

Întrebat dacă partidul lui Dan Diaconescu va intra în Parlament şi, dacă va fi invitat să formeze Guvernul, Traian Băsescu a explicat că în spatele oricărui partid stă un electorat şi, în funcţie de cota de popularitate a respectivului partid, nu poţi nega electoratului dreptul la reprezentare.

„Nu poţi să refuzi un electorat, pentru că ţie nu îţi place Dan Diaconescu sau Antonescu sau Ponta. În spatele oricărui partid parlamentar sunt români care au votat. Nu poţi să excluzi categorii ale electoratului, astfel încât să nu fie reprezentaţi în Guvern", a subliniat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite