Mihai Răzvan Ungureanu: Nu vreau să văd România tranzacţionată pe un pumn de arginţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, la Zalău, că nu îşi doreşte să vadă "România tranzacţionată în piaţă pe un pumn de arginţi" şi nici "trădată pentru interese meschine".

"Îmi doresc să nu văd România dată populismului politic, să nu văd această ţară tranzacţionată în piaţă pe un pumn de arginţi, să nu o văd trădată pentru interese meschine", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la Zalău, unde a participat la lansarea candidaţilor PDL Sălaj, scrie Mediafax.

El a afirmat că, "timp de patru ani, PDL a făcut eforturi foarte mari şi sacrificii şi mai mari, adică exact ceea ce trebuie pentru ca România să nu cadă în deziluzie şi să nu îşi piardă speranţa".

"Cei care am primit mandatul în februarie am ştiut de ce venim la guvernare: pentru ca această ţară să îşi regăsească suflul. Vă doresc să vă uitaţi în ochii celui pe care îl veţi vota şi să îi spuneţi: «Ai promis, fă!»", a spus el.

MRU: Nu am furat niciodată, ca profesor universitar

Ungureanu a mai spus că el, ca profesor universitar, nu a furat niciodată, pentru că plagiatul este un furt, susţinând că "o pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român".

Întrebat cum comentează declaraţia primului ministru Victor Ponta, potrivit căreia Guvernul pe care îl conduce este cel mai cinstit pe care l-a avut România, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "Daţi-mi voie să nu comentez acest lucru atâta vreme cât eu, ca profesor universitar, nu am furat niciodată, pentru că plagiatul este un furt. Îmi pare rău că aceste lucruri se întâmplă şi sper ca ele să nu definească imaginea unui Executiv care, indiferent de susţinerea politică, este al României".

Ungureanu a adăugat că "o pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român".

El a afirmat că va veni vremea când România va strânge iar cioburile, deşi ar trebui să construiască.

"Mă mai gândesc la ceva: va veni vremea - poate curând, poate cu un pic de răbdare - când iar vom fi nevoiţi să strângem cioburile. Ar fi păcat, pentru că munca noastră este să construim. Am spus atunci cu toţii: suntem aici ca să construim, nu ca să peticim. Nu vreau să strângem cioburile de pe urma celor care prăpădesc România. În niciun fel", a declarat Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a participat, miercuri, la Zalău, la lansarea candidaţilor PDL Sălaj. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la acesta participând aproape 800 de persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite