Premierul Ungureanu cere ajutorul ONG-urilor pentru a asigura corectitudinea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungureanu a cerut sprijinul ONG pentru organizarea de alegeri corecte.
Ungureanu a cerut sprijinul ONG pentru organizarea de alegeri corecte.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a transmis reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale, pe care i-a avut invitaţi la Guvern, că are nevoie de ajutorul lor pentru asigurarea corectitudinii alegerilor locale şi parlamentare.

El a arătat că doreşte să reia un dialog elementar între administraţia centrală şi ONG, el recunoscând că există un "deficit de relaţionare".

"Lipsa unei coerenţe în dialog descalifică actul administrativ. Am nevoie de ajutor ONG pentru că acestea sunt dedicate binelui public, nu binelui asociativ din punct de vedere politic. Sunt un adept fără limite al transparentizării actului public şi a modului de cheltuire a fondurilor", a spus Ungureanu.

De asemenea, şeful Guvernului a solicitat ajutorul pentru elaborarea unor proiecte scadente, cum ar fi cel ar restituirii proprietăţilor.

La întâlnire participă reprezentanţi ai Centrului pentru Jurnalism Independent, Asociaţiei ProDemocraţia, Transparency International, Active Watch-Agenția de Monitorizare a Presei, Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, Coaliţiei ONG pentru Fonduri Structurale, Centrului Romilor pentru Intervenţie Socială, Salvaţi Copiii, Fundaţiei Soros, Asociaţiei Mamelor, Asociaţiei Accept, Asociaţiei Anti-Sida.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a invitat pentru marţi, la sediul Guvernului, pe mai mulţi reprezentanţi ai unor confederaţii sindicale şi organizaţii neguvernamentale, cu propunerea de "revitalizare" a dialogului dintre Guvern şi societatea civilă şi stabilirea unui program de colaborare.

Întâlnirea cu sindicatele este programată pentru ora 15.30.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite