Mihai Voicu: ”Parlamentul nu poate decide peste decizia Curții. N-am auzit de așa ceva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamnetul nu poate decide peste o decizie a Curții, o asemenea situație fiind imposibilă, a declarat la RFI ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu.

"Eu cred că orice instituţie a statului trebuie să respecte decizia Curţii Constituţionale şi de aceea nu este cazul să vorbim despre o altfel de decizie decât cea pe care o va pronunţa Curtea. Rămâne să vedem care este aceasta. În nici un caz, nu poate decide Parlamentul peste o decizie a Curţii, oficială şi publicată în Monitorul Oficial. Nu am auzit de aşa ceva şi nu văd cum ar fi posibil", a arătat vicepreședintele liberal.

Voicu a discutat despre intenția fostului ministru Ioan Rus de a face un mini-recensământ, menționând că această numărătoare s-ar fi făcut pentru a se stabili exact numărul locuitorilor. "Acea expresie (mini-recensământ-n.r.) este una colocvială, ca să spun aşa, în sensul în care nu e vorba de altceva decât de a stabili, conform deciziei Curţii Constituţionale, care este situaţia. Deci, nu a face ceva post-referendum, să ne înţelegem", a afirmat Voicu.

Ministrul a mai spus că părerea unanimă în PNL merge către un vot împotriva avizării urmăririi penale a lui Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat pentru Administrație, acuzat de abuz în serviciu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite