Mihai Tănăsescu ia în considerare funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, nu mai priveşte cu atâta scepticism ipoteza premierului tehnocrat şi spune că ar accepta să preia conducerea Executivului, dacă i s-ar propune acest lucru.

"Să fiu premier e o propunere pe care trebuie să o iau în considerare", a declarat fostul ministru de Finanţe al PSD, la B1TV, adăugând că pentru asta are nevoie de sprijin politic.

Tănăsescu şi-a nuanţat astfel poziţia faţă de începutul anului, când a fost deschisă dezbaterea din PDL privind relansarea încrederii Guvenului prin înlocuirea premierului Emil Boc cu un independent. Numele lui Tănăsescu a fost vehiculat şi atunci printre potenţialii succesori ai lui Boc, însă fostul ministru de Finanţe din Cabinetul Năstase spunea că nu a avut o astfel de discuţie cu reprezentanţii Puterii şi priveşte cu mari rezerve numirea unui tehnocrat întrucât Guvernul trebuie să fie unul politic.

Ieri, întrebat dacă îşi menţine poziţia legată de necesitatea schimbării lui Emil Boc din fruntea Executivului cu un independent, Traian Băsescu a evitat să de aun răspuns. El a susţinut însă că PDL este factorul care va decide ce va face premierul după Convenţia Naţională a democrat-liberalilor care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Băsescu a mai spus că Emil Boc a fost un partener loial şi că rămâne de văzut dacă va participa la congresul partidului, în condiţiile în care încă nu a primit invitaţie.

În mediile politice, s-a vorbit despre existenţa unui acord între şeful statului şi Emil Boc în sensul în care Băsescu i-ar fi promis sprijin pentru realegerea în fruntea PDL, urmând ca apoi Boc să renunţe la funcţia de premier şi să lase loc independentului dorit de şeful statului. Pe perioada campaniei interne, dezbaterea din PDL referitoare la decuplarea funcţiei de premier de cea de şef al Executivului a fost "îngheţată". Dacă Boc şi-ar da demisia de la Guvern, după alegerile din acest weekend, PDL trebuie să îşi asume riscul de a cere Parlamentului vot de încredere pentru un nou Guvern.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite