Migraţiile politice au slăbit Opoziţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PRM a pierdut mai mult de o treime din deputaţi

lovit de migraţia politică este de departe PRM, atins de două valuri de plecări. Cel dintâi s-a petrecut chiar la începutul mandatului parlamentar, când cei 5 deputaţi-sindicalişti aleşi pe listele formaţiunii şi-au anunţat sprijinul pentru Cabinetul Tăriceanu. A urmat replierea deputaţilor care au părăsit PRM, după ce în fruntea acestuia a revenit în forţă Corneliu Vadim Tudor. PRM este mai sărac acum decât în decembrie 2004 cu 18 deputaţi şi doi senatori. Cei mai mulţi au preferat să nu se înregimenteze încă într-un grup parlamentar, dar o parte din ei s-au îndreptat deja spre PD (5), PC, PNL şi PSD.
Principalul partid parlamentar, PSD, nu are de bifat pierderi majore: doi senatori şi patru deputaţi; însă în grupul său de la Camera Deputaţilor s-au înregimentat doi deputaţi, unul fost peremist, iar celălalt, conservator. Liberalii au pierdut şi au câştigat câte un senator, iar la Camera Deputaţilor li s-au alăturat doi pesedişti.
Partidul Democrat a pierdut, încă de la începutul anului 2005, un grup de trei deputaţi (Guşă, şandru şi Pavelescu), dar a recuperat paguba, primind cinci peremişti, între care şi Dănuţ Liga, plecat de mai mult timp din PD, intrat în parlament sub flamura PRM, ajuns la conservatori, reîntors apoi la matcă şi cu arme, şi bagaje. Partidul Conservator bifează o plecare şi trei adeziuni, dintre care două vin de la foşti peremişti. Rezultatul acestor reaşezări este că, la Senat, opoziţia (PSD şi PRM) nu mai are decât 62 de mandate.
şi la Camera Deputaţilor, lucrurile par să se fi limpezit, opoziţia având 141 de mandate, faţă de cele 158 ale coaliţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite