Mesajul lui Traian Băsescu la deschiderea anului universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis luni, 1 octombrie,un mesaj cu ocazia deschiderii noului an universitar. Redăm mai jos textul integral.

„Astăzi, 1 octombrie, universitățile își deschid porțile pentru a primi o nouă generație de studenți. Atât bobocilor din primul an, cât și celor mai mari, studenților-masteranzi și studenților-doctoranzi, le urez mult succes în descoperirea tuturor lucrurilor frumoase pe care mediul academic le oferă.

Anii de studenție reprezintă o perioadă importantă din viața unui tânăr care dorește să își construiască o carieră profesională. Sunt anii de desăvârșire a personalității, de alegere a unui drum într-un mediu pe care fiecare universitate îl pune la dispoziție și îl îmbunătățește continuu.

În ultimii ani, universitățile din România au fost parte a unor schimbări destinate așezării sistemului de învățământ superior în linie cu învățământul universitar din Uniunea Europeană. De exemplu, universitățile din România au fost clasificate în funcție de intensitatea activității de cercetare pe care o desfășoară, iar programele de studii au fost ierarhizate. Aceste instrumente stabilesc un referențial al calității, util deopotrivă studenților în alegerea pe care o fac, angajatorilor pentru consolidarea relațiilor cu cei mai performanți și universităților pentru îmbunătățirea activității lor. În acest sens, consider că cel mai bun instrument pentru atingerea performanței în universitățile noastre este continuarea procedurilor de implementare ale prevederilor Legii educației naționale.

Rolul universităților de a forma o resursă umană de calitate este esențial pentru dezvoltarea întregului sistem economic, social și politic. Am convingerea că profesorii universitari și cercetătorii din universitățile românești au înțeles necesitatea acestui lucru și vor depune, la fel ca și până acum, eforturi pentru a crea o elită de care societatea are mare nevoie în această perioadă.

Doresc tuturor membrilor vieții universitare - studenți, cadre didactice, cercetători - multă putere de muncă pentru a reuși împreună formarea unor specialiști ai viitorului”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite