Mesaj categoric pentru Parlament: Consiliul de Administratie al SRTV nu are de ce sa fie schimbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul negativ dat, miercuri, Raportului de activitate al SRTV pe 2003, de Comisiile reunite de Cultura din Parlament a starnit, ieri, numeroase reactii atat din partea sindicalistilor din cadrul SRTV,

Votul negativ dat, miercuri, Raportului de activitate al SRTV pe 2003, de Comisiile reunite de Cultura din Parlament a starnit, ieri, numeroase reactii atat din partea sindicalistilor din cadrul SRTV, cat si a partidelor politice sau a unor institutii din media romaneasca. La discutarea raportului, o parte a senatorilor PSD (Adrian Paunescu, Florin Rotaru) au votat alaturi de reprezentantii PRM si de un reprezentant PD (Adrian Gurzau) respingerea raportului. in situatia in care Raportul SRTV va fi respins si in plenul Parlamentului, atunci intreg Consiliul de Administratie va fi schimbat, caz in care actualul presedinte director general al TVR, Valentin Nicolau, va fi inlocuit cu un interimar. Acest interimar va sta in functie pana cand Parlamentul va desemna un alt Consiliu de Administratie.
Sindicatul Liber din Radioteleviziune: "O confuzie grava intre componenta economica si cea politica"
Dumitru Iuga, presedintele Sindicatului Liber din Radioteleviziune, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca sustine Consiliul de Administratie al SRTV. "Legea este foarte clara: Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune trebuie sa prezinte, anual, un Raport privind activitatea sa. Parlamentul il poate aproba sau respinge. Se face insa o confuzie grava intre componenta economica, ce priveste Parlamentul Romaniei si care poate fi aprobata sau respinsa, si componenta politica si cea referitoare la grila de programe, care nu privesc Parlamentul Romaniei", a afirmat Dumitru Iuga. Federatia Sindicatelor Unite TVR: "Daca se doreste cu adevarat o rezolvare a problemelor cu care se confrunta serviciul public de televiziune, este imperios necesar sa fie solutionati factorii generativi si nu sa se speculeze, conjunctural, politic, electoral, elemente disparate legate de continutul, calitatea sau oportunitatea programelor TV." Mentinandu-si pozitia exprimata in cadrul comisiei, senatorul PRM George Pruteanu a declarat pentru Mediafax ca in spatele cererii reprezentantilor FSUTVR de reluare a dezbaterii raportului TVR in comisiile de cultura, se ascunde, de fapt, tot o actiune a conducerii institutiei, sindicalistii fiind astfel manipulati. La randul sau, Adrian Paunescu si-a reiterat pozitia, privind respingerea raportului.
PNL: "SRTV nu trebuie sa plateasca pentru nemultumirile unor parlamentari PSD"
Vicepresedintele PNL, Mona Musca, a declarat ieri pentru Mediafax ca TVR are multe deficiente, cea mai mare dintre ele fiind prezentarea stirilor in favoarea actualei puteri, insa nu trebuie ca aceasta institutie sa suporte consecintele luptei dintre grupurile de interese din PSD. Deputatul liberal considera ca "o institutie publica de media nu trebuie sa plateasca pentru nemultumirile unor parlamentari din PSD cu privire la faptul ca nu se mai regasesc pe listele de candidati". "Nu vreau sa se repete marea eroare din 2001, cand CA al Radioului Public a fost schimbat nejustificat, inainte de terminarea mandatului", a mai spus Mona Musca. Vicepresedintele PNL a subliniat ca "mai presus de toate este respectarea principiilor democratice conform carora nu schimbi un CA al unei institutii publice de media in functie de interesele politice ale unui grup sau al altuia".
PSD anunta ca sustine actualul Consiliu
Mihai Malaimare, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, va cere grupurilor parlamentare ale PSD sa respinga raportul negativ al Comisiilor de Cultura la raportul SRTV pe 2003. Mihai Malaimare a motivat aceasta cerere de invalidare a deciziei celor doua comisii prin faptul ca "modul in care au fost conduse discutiile nu lasa nici o indoiala asupra gandurilor ascunse", el referindu-se la "motivele personale" ale senatorilor George Pruteanu si Adrian Paunescu de a se opune

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite