Membrii PDL, instruiţi ce să spună la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase are grijă de imaginea lui Traian Băsescu şi de cea a guvernului condus de Emil Boc
Roberta Anastase are grijă de imaginea lui Traian Băsescu şi de cea a guvernului condus de Emil Boc

Roberta Anastase îi învaţă prin e-mail pe democrat-liberali cum să-l apere pe Traian Băsescu în conflictul cu Moscova. Membrii PDL mai sunt instruiţi să vorbească la televizor despre detronarea „abuzivă“ a lui Vanghelie de la PSD, potrivit unui document obţinut de „Adevărul“.

Documentul cu instrucţiuni pentru membrii PDL

Reprezentanţilor PDL li se cere să taxeze ca lipsită de respect reacţia reprezentanţilor Ministerul rus de Externe, contrariaţi de declaraţia lui Traian Băsescu, potrivit căreia şi el le-ar fi ordonat trupelor să treacă Prutul pentru a ataca URSS în 1941. „În momentul în care preşedintele României este atacat într-o manieră atât de grosolană de Ministerul de Externe al unei ţări, este de datoria noastră ca români să avem o poziţie unitară de condamnare a modului în care acea ţară se poziţionează faţă de instituţiile democratice ale României.

EXCLUSIV Dan Diaconescu implicat într-un imens scandal la Partidul Poporului

Aici nu mai este vorba de interpretarea politică a istoriei, ci de prezent - de funcţii şi instituţii naţionale care trebuie respectate", se arată în e-mailul trimis ieri subordonaţilor din partid de prim-vicepreşedintele Roberta Anastase. Şi pentru „sfidarea neruşinată" de care preşedintele a fost acuzat de ruşi există o explicaţie care, de fapt, îl transformă într-o victimă: „declaraţia exprimă o opinie a lui Traian Băsescu, opinie la care are dreptul. I se tot refuză şefului statului dreptul la opinie şi nu este corect".

Democrat-liberalii mai sunt învăţaţi să spună că „românii nu trebuie să se mai ploconească în faţa nimănui. Pentru a nu se abate de la mesajul dictat de conducere, democrat-liberalilor li se serveşte şi o lecţie de istorie, care preia atât argumentele şefului statului, cât şi obişnuitul atac la Ion Iliescu: „Uniunea Sovietică nu mai există în acest moment. Acum, România are o relaţie cu Federaţia Rusă. România nu mai este un satelit sovietic şi nici nu mai este în perioada în care Ion Iliescu alerga la Moscova să dea raportul şi să încheie tratate cu o URSS muribundă".

În apărarea lui Vanghelie

Altă „temă dezirabilă"" prezentată în "instructajul" dirijat de Roberta Anastase o reprezintă scandalul iscat în urma înlocuirii lui Marian Vanghelie de la şefia PSD Bucureşti, din care democrat-liberalii sunt invitaţi „să se înfrupte" electoral. „Modul în care se iau decizii în PSD aminteşte de fostele plenare ale Comitetului Central al PCR şi de dictatura acestui partid", sunt şcoliţi să turuie pedeliştii prin mesajul în care lui Vanghelie i se plânge de milă pentru tratamentul „abuziv" la care a fost supus.

Ponta e în „ceaţă"

„Încaieră-i drace!" pare să fie îndemnul de raportare la USL. „Ponta arată din nou modul în care ştie să facă politică: impunându-le altora ce să facă şi ce să spună. Aşa se comportă şi în relaţia cu Crin Antonescu, care nu iese din cuvântul lui Ponta. Din această cauză PNL a ajuns a cincea roată la căruţa PSD" este altă concluzie pe care membrii PDL trebuie s-o ducă mai departe, în încercarea de „a băga strâmbe" în Opoziţie.

Reprezentanţii PDL sunt chemaţi să-l discrediteze pe liderul PSD şi când vine vorba de guvernare: „Confruntat cu ideea de guvernare, Ponta a invocat norii care se adună deasupra României, o presupusă grea moştenire. Ponta vede nori negri când încep să se vadă primele raze de soare, iar acum un an vedea soare, când norii existau. Acest lucru arată că Ponta este complet în ceaţă". Alte directive de partid: nu există tensiuni în relaţia cu UDMR, regionalizarea nu a fost abandonată, inaugurarea celor două staţii de metrou este un succes al guvernului, iar majorarea preţului la gaze nu va afecta populaţia. 

Ghid TV

Teme cu potenţial mediatic

- Evaluarea miniştrilor în funcţie de fondurile europene absorbite 
- MAE rus reacţionează la declaraţia lui Traian Băsescu referitoare la trecerea Prutului din 1941
- USL este gata să meargă la consultări cu preşedintele pentru a forma Guvernul
- Reorganizare administrativă. UDMR reacţionează la acuzaţiile de şantaj ale preşedintelui Băsescu
- Funeriu: România arăta altfel dacă „cei care au între 38 şi 18 ani" nu ar fi fraudat Bacalaureatul
- Preţul gazelor pentru consumatorii economici creşte

Teme dezirabile

- ANI cere verificarea averii deputatului Rizea şi sesizează ANAF
- Scandal în PSD. Marian Vanghelie este înlăturat de la conducerea PSD Bucureşti abuziv
- Investiţii guvernamentale la metrou

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite