Membrii Coaliţiei s-au pupat după Raportul de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aderarea la Uniunea Europeană. Cum s-a reuşit acest lucru? Ne-am onorat promisiunile, am muncit din greu şi în echipă, am ţinut mereu direcţia corectă spre obiectivul strategic al României,

aderarea la Uniunea Europeană. Cum s-a reuşit acest lucru? Ne-am onorat promisiunile, am muncit din greu şi în echipă, am ţinut mereu direcţia corectă spre obiectivul strategic al României, am ignorat chestiunile artificiale şi care nu coincideau cu interesul naţional", a spus Tăriceanu. Şeful guvernului nu a uitat însă să-şi înţepe partenerii care fac "jocuri de culise" şi să le ceară acestora să nu provoace instabilitate politică, astfel încât integrarea europeană să nu fie pusă în pericol. "Pentru ca procesul de modernizare să continue în acelaşi ritm ca până acum avem nevoie de mai mult decât de voinţă politică şi de capacitate profesională. Facem apel la responsabilitate politică, atât la nivelul Puterii, cât şi al Opoziţiei, pentru a ne concentra pe îndeplinirea măsurilor necesare integrării cu succes a României în UE. Suntem într-un moment în care nu este nici timp, nici loc pentru jocuri de culise. Este esenţial ca pregătirea pentru aderare şi pentru integrare să continue într-un climat de stabilitate politică internă, în care acţiunile guvernului să fie sprijinite de parlament, de toate forţele politice, de societatea civilă", a afirmat premierul. El a cerut parlamentarilor să voteze actele necesare continuării reformei judiciare şi combaterii corupţiei şi a solicitat instituţiilor cu prerogative în aceste domenii să îşi îndeplinească atribuţiile legale.

Democraţii atacă opoziţia
PD şi-a lăudat ieri miniştrii pentru contribuţia lor la procesul de aderare a României la UE, neglijându-i pe liberalii din guvern şi acuzând Opoziţia de "rea- voinţă". Potrivit liderului deputaţilor democraţi, Cristian Rădulescu, PD nu se simte "frustrat" că Raportul de ţară nu specifică şi data aderării României. "Este o abordare responsabilă şi matură", a apreciat Rădulescu, arătând că ţara noastră mai are de înlăturat doar steguleţele roşii şi galbene păstrate în domeniul implementării. Rădulescu nu a ezitat însă să reliefeze numai meritele miniştrilor susţinuţi de partid, Vasile Blaga, Monica Macovei sau Sulfina Barbu. În contextul în care propriul partid este perceput ca unul ce trage sfori pentru schimbarea premierului Tăriceanu, Rădulescu a acuzat Opoziţia că nu susţine interesul naţional, ci, dimpotrivă, urmăreşte debarcarea actualului guvern. "Vedem că se reiterează nişte poziţii pesimiste, depresive, care contravin unui interes naţional. Este rea-voinţă. Este nevoie de efort naţional din partea tuturor, dar unii spun că vor face acest efort, în timp ce, în realitate cer demisia guvernului", a mai spus deputatul PD, iritat de criticile colegilor din PSD şi PRM.

PC şi-a asumat asigurarea stabilităţii politice
Conservatorii au ţinut isonul democraţilor, apreciind concluziile Raportului de ţară drept un succes ce va contribui la creşterea dinamismului economic şi stabilităţii în Sud-Estul Europei. "PC îşi doreşte enorm integrarea rapidă în structurile europene. Pentru asta a intrat la guvernare, asigurând stabilitatea politică", a susţinut vicepreşedintele PC, Daniela Popa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite