Membrii CNSAS, la un pas de bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul CNSAS a avut parte ieri de o şedinţă inflamată, care s-a lăsat cu certuri şi chiar ameninţări cu "datul capului în gură", au declarat surse din cadrul instituţiei.

Colegiul CNSAS a avut parte ieri de o şedinţă inflamată, care s-a lăsat cu certuri şi chiar ameninţări cu "datul capului în gură", au declarat surse din cadrul instituţiei. Divergenţele au pornit de la propunerea lui Laurenţiu Tănase, membru al Colegiului, ca audierile celor 12 clerici, bănuiţi de relaţii cu fosta Securitate, să aibă loc la Palatul Patriarhiei, nu la sediul CNSAS.

Partizanii acestei idei au invocat vârsta foarte înaintată a ierarhilor în cauză, dar şi nevoia de flexibilitate de care ar trebui să dea dovadă instituţia în abordarea acestui subiect considerat delicat. O decizie a fost amânată însă pentru marţea viitoare. Văduvit de prezenţa lui Ticu Dumitrescu şi Mircea Dinescu, preşedintele CNSAS, Ladislau Csendes, s-a opus categoric acordării unui tratament preferenţial pentru ierarhi.

Discuţia a degenerat rapid în ceartă şi ameninţări de ambele tabere, lui Csendes reproşându-i-se comportamentul violent. Conform surselor citate, Tănase a fost mustrat de către Csendes şi pentru emiterea unui comunicat fără consultarea membrilor Colegiului după întâlnirea avută cu Patriarhul Daniel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite