Meleşcanu pregăteşte ieşirea lui Ungureanu de pe euroliste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii se pregătesc să anunţe înlocuirea lui Mihai Răzvan Ungureanu cu ministrul de externe Adrian Cioroianu în fruntea listei pentru euroalegerile de la 25 noiembrie. Deşi nu a făcut

Liberalii se pregătesc să anunţe înlocuirea lui Mihai Răzvan Ungureanu cu ministrul de externe Adrian Cioroianu în fruntea listei pentru euroalegerile de la 25 noiembrie.

Deşi nu a făcut public acest lucru, vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu (foto), a declarat, ieri, la Şcoala de vară a TNL, că liderii mai vechi şi mai cunoscuţi ai partidului renunţă să meargă în Parlamentul European invocând diferite motive, precizând că aceştia trebuie înlocuiţi cu tineri.

"Pentru liste poţi să iei cei mai cunoscuţi, mai vechi membri, dacă se poate trei-patru foşti miniştri de externe, trei-patru foşti preşedinţi de parlament, îi pui pe listă şi îi alegi. Dar aceasta este o viziune foarte îngustă. Când s-a terminat votul însă, o să vezi că unul e ocupat, că vrea să renunţe mai degrabă, că se gândeşte să facă altceva, că unul are probleme cu copiii sau nepoţii", a spus Meleşcanu.

Ulterior, ministrul apărării a revenit afirmând că prezenţa pe lista PNL pentru europarlamentare a lui Mihai Răzvan Ungureanu, Adrian Cioroianu, Adina Vălean sau Ovidiu Silaghi este "argumentul de forţă" al formaţiunii. Potrivit unor surse liberale, Ungureanu nu a anunţat oficial conducerea partidului că renunţă la locul de pe listă, ba, mai mult, i-a spus premierului Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu două săptămâni, că acceptă candidatura.

PSD "se face de rahat sau intră în rahat"
Meleşcanu le-a vorbit tinerilor liberali şi despre moţiunea de cenzură a PSD, arătând că socialdemocraţ ii au două variante - "ori intră-n rahat, ori se fac de rahat". Ministrul apărării a susţinut că sunt şanse mai mari ca această moţiune să nu treacă.

"Consider că moţiunea de cenzură trebuie să aibă un caracter de gravitate.

Moţiunea trebuie să aibă o motivare credibilă. Nu ştiu ce se reproşează acestui guvern, de fapt, pentru că au trecut numai cinci luni de când funcţionează", a adăugat vicepreşedintele liberal Teodor Meleşcanu.

(Bogdan Costache)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite