Meleşcanu face un apel la clasa politică să sprijine un Guvern tehnocrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Meleşcanu ar putea da calitatea de membru liberal pe funcţia de judecător la Curtea Constituţională
Theodor Meleşcanu ar putea da calitatea de membru liberal pe funcţia de judecător la Curtea Constituţională

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a transmis astăzi clasei politice, prin intermediul unei scrisori deschise, prin cere susţinerea unui guvern tehnocrat. Potrivit lui Meleşcanu, acest tip de guvern ar beneficia de o largă susţinere parlamentară pentru "salvarea economică a României".

Mai citeşte şi:


"România traversează un moment de cumpănă. Un moment în care provocările la adresa Guvernării, oricare ar fi ea, sunt extrem de complexe şi în acelaşi timp extrem de urgente.  Este o perioadă în care mai mult ca oricând este nevoie de responsabilitate şi de echilibru. De aplecare spre agenda reală a oamenilor, de identificare de soluţii, şi nu de crize. Este nevoie de amânarea  bătăliilor, orgoliilor personale şi a conflictelor intereselor de grup pentru binele celor care ne-au votat şi care astăzi aşteaptă altceva de la noi: dezbateri reale şi măsuri concrete care să ofere şansa unui trai mai bun, un deziderat la care orice român are dreptul nu doar să aspire, dar şi să aiba acces", le transmite Teodor Meleşcanu politicienilor.

În scrisoarea deschisă, el explică: "Fac de aceea acest apel la fiecare dintre dumneavoastră. Indiferent de partidul din care faceţi parte, de funcţia politică sau de funcţia publică pe care o deţineţi. Să dăm împreună o şansă României prin sprijinirea unui Guvern de largă susţinere parlamentară. Un guvern tehnocrat care să aiba ca misiune Salvarea economică a României. Nu este timpul experimentelor politice. Eşecul nu este o opţiune. În joc nu este destinul unor oameni politici sau al unui partid. În joc este traiul de zi cu zi al românilor şi viitorul de mâine al României".

"Avem împreună o imensa responsabilitate. Dacă vom rata acest moment, dacă vom fi orbi în a înţelege că acum este momentul să acţionăm, România nu va depăşi criza. România va risca să intre în criză pentru mulţi ani. Vom purta toţi povara unei Românii sărăcite şi îndatorate. Avem însă şi o imensă şansă. Avem şansa de a arăta că, la 20 de ani de la Revoluţie, avem o clasă politică matură. O clasă politica ce ştie să dea dovadă de unitate, dar şi de eficienţa în faţa provocărilor pe care România le întâmpină", mai precizează Meleşcanu, în calitate de "om politic".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite