Costi Mocanu: MediaPro a plătit scena lui Ridzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmaţiile şefului de la ProTv ridică şi mai multe întrebări despre modul în care ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi a cheltuit sumele pentru Ziua Tineretului.Directorul executiv al ProTv SA, Costi Mocanu, a declarat, ieri, în cadrul audierii la Comisia Ridzi, că bugetul evenimentului de la Costineşti a fost suportat de MediaPro.

Mai citeşte şi:
Boureanu se face scut pentru Ridzi
Ridzi: Voi demisiona dacă se va începe urmărirea penală
Curvele cu  satelit şi matroana Ridzi

Costi Mocanu a explicat că scena pe care s-a desfăşurat spectacolul de la Costineşti a fost inclusă în bugetul de producţie al evenimentului MTV Days, organizat de către MediaPro Pictures, de unde rezultă că MediaPro Pictures a suportat cheltuielile pentru scenă.

Reprezentantul ProTv a adăugat că nu ştie la cât s-au ridicat costurile pentru scenă întrucât MediaPro Pictures provine din alt grup de firme decât ProTv SA.

Mocanu a mai spus că nu există un contract direct între ProTv SA şi Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). După audierea lui Mocanu, preşedinta comisiei de anchetă, Alina Gorghiu (PNL) a declarat că lunea viitoare vor fi chemaţi la audieri reprezentanţii MediaPro Pictures.

„Guvernul a plătit ştiri la cinci televiziuni“

Membrii comisiei l-au audiat şi pe jurnaliştul Cătălin Tolontan, redactor-şef la „Gazeta Sporturilor“, ziarul care  a efectuat ancheta privind modul în care au fost cheltuite sumele destinate organizării Zilei Tineretului.

„(...)Ceea ce vă pun la dipoziţie reprezintă documente publice, unele au fost puse la dispoziţie de MTS, care demonstrează că Guvernul României a contractat, a recepţionat şi a plătit ştiri şi reportaje la cinci televiziuni din România. Aceste ştiri şi reportaje au fost difuzate ca informaţii”, a spus declarat Tolontan membrilor comisiei. El a adăugat că acest lucru încalcă Legea audiovizualului, care s interzice oricărei autorităţi publice ingerinţa în politica editorială.

Tolontan a prezentat deputaţilor prevederile contractului nr 13 din 22 aprilie 2009 semnat între MTS şi firma Artisan Consulting, prin care se achiziţionau reportaje de 30 de secunde la cinci televiziuni:  ProTv, Antena 3, Antena1, RealitateaTv şi MTV. Potrivit jurnalistului, în anexele contractelor sunt marcate clar două categorii de servicii pe care firmele respective s-au angajat să le ofere: spoturi TV şi achiziţionarea de ştiri nemarcate ca publicitate.

Dincolo de decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului, care a considerat spotul realizat pentru promovarea evenimentelor din data de 2 mai, ca fiind unul „prin care un om politic şi-a făcut publicitate electorală în afara perioadei prevăzute de lege”, a arătat Tolontan, „în acest contract apar în mod explicit, repetat şi precis achiziţionarea de ştiri şi reportaje nemarcate publicitar”.

În faţa comisiei de anchetă a venit şi secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) Octavian Belu, care a declarat că nu a participat în nici un fel la elaborarea, organizarea şi promovarea Zilei Tineretului. „Mă simt jignit şi penibil ca un om ca dumneavoastră să aibă un asemenea şef , care n-a lucrat niciodată, care cred că a vândut pufuleţi”, a intervenit Robert Negoiţă (PSD), referindu-se la ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi. El a continuat afirmând că pe Ridzi nu ar fi angajat-o “nici măcar recepţioner”, ceea ce i-a făcut pe pedelişti să le spună social-democraţilor din comisie că “au luat-o pe arătură”. 

Replici grosolane şi ironii

La fel ca la dezbaterile anterioare, reprezentanţii PDL şi cei ai PSD nu s-au sfiit să-şi arunce reciproc replici jignitoare şi ironii, dezbaterile căpătând la un moment dat accente grosolane. Un astfel de episod l-a avut ca protagonist pe pedelistul Cristian Boureanu, căruia Nicolae Bănicioiu (PSD) i-a cerut să clarifice eventualul conflict de interese în care s-ar afla dat fiind că participă la lucrările comisiei, dar este cercetat penal de DNA.

Iritat, Boureanu i-a replicat lui Bănicioiu: „Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost”, adăugând că anchetarea sa de către la DNA nu are nicio legătură cu cazul de la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). Ieşirea lui Boureanu a făcut-o pe preşedinta comisiei, Alina Gorghiu (PNL), să intervină rugându-l „din suflet” pe Nicolae Bănicioiu să nu reacţioneze „brutal” la cele spuse de deputatul PDL. „Ştiu că domnul Boureanu şi-ar dori o reacţie brutală, pentru că doar a venit să facă circ şi e trimis special să facă circ, să împiedice lucrările”, a afirmat Gorghiu.

image

Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost.

image


Cristian Boureanu
deputat PDL, către
Nicolae Bănicioiu, PSD


image

Nu am niciun fel de probă că televiziunile au încheiat cu firmele respective contracte de difuzare plătită.

image


Cătălin Tolontan
redactor-şef
„Gazeta  Sporturilor“

Întrebări absurde la comisie

Cătălin Tolontan a fost luat la întrebări de câţiva membri ai comisiei, dornici să-şi astâmpere curiozităţile legate de cu totul alte subiecte decât cazul Ridzi. PDL-istul Dan Radu Zătreanu l-a întrebat pe jurnalist dacă ştie despre o eventuală vânzare a „Gazetei Sporturilor” către Dinu Patriciu. La rândul său, Robert Negoiţă (PSD) s-a arătat foarte interesat să ştie dacă ziarul va contracta un credit bancar şi care este cuantumul cernelii din preţul ziarului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite