Mazăre: „Iliescu e bolnav de putere, Ponta, un politruc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat revistei „OK!", liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, şi-a descris şefii de partid într-un mod deloc măgulitor. „Iliescu e bolnav de putere. Ponta e un politruc şi el.

Îi place puterea", a răspuns Mazăre, întrebat dacă puterea nu i se pare importantă. „Da, am zis că e bolnav de putere... dar asta nu e o critică. Dacă mai faci politică şi la 80 de ani, nu înseamnă că eşti bolnav de putere?", a replicat Mazăre, solicitat de „Adevărul" să explice ce a dorit să spună. Mazăre nu şi-a retractat nici „complimentele" adresate lui Victor Ponta: „Păi, e politruc... dacă îi place să stea la şedinţe de partid şi să facă muncă de partid". Preşedintele PSD Constanţa a avut însă grijă să-şi nuanţeze afirmaţiile. „Răspunsurile au fost date într-un anumit context. Eu am vrut să fac o diferenţiere între modurile noastre de a vedea viaţa şi politica. Nu am vrut să-i critic. Dacă domnul Iliescu o să se supere, o să-i explic ce am vrut să-i spun şi o să înţeleagă", a spus Mazăre. Şi Victor Ponta, şi Ion Iliescu au refuzat să comenteze afirmaţiile lui Mazăre.

Liderul PSD Constanţa l-a mai dat exemplu pe Ion Iliescu şi cu altă ocazie. „Mă vedeţi pe mine ca pe Iliescu, ajungând la 80 şi ceva de ani făcând politică?  Eu vreau să îmbătrânesc făcând sport, nu politică până la adânci bătrâneţi", se confesa Radu Mazăre într-un alt interviu. Mazăre a fost mult timp învăluit în legenda potrivit căreia el ar fi jurnalistul pe care preşedintele de atunci, Ion Iliescu, aflat într-o vizită la Constanţa, l-ar fi apostrofat cu „Măi, animalule!". La Congresul din februarie 2010, când Ponta a câştigat şefia PSD, Mazăre, care îşi anunţase candidatura pentru aceeaşi funcţie, s-a retras în favoarea acestuia, pe care l-a prezentat drept „un băiat care are sânge-n el". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite