O parte din deputaţii UDMR au renunţat la boicot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marton Arpad
Marton Arpad

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, astăzi, că nu există o decizie a grupului parlamentar privind prezenţa la lucrările de plen, precizând că unii deputaţi maghiari au venit la şedinţă, în timp ce alţii aşteaptă decizia Guvernului privind UMF Tâgu Mureş.

"Nu există o decizie a grupului. Noi ne-am gândit ieri (luni, n.r.), când ne-a fost comunicată decizia grupului PDL de a da posibilitatea Guvernului să găsescă o soluţie pentru situaţia de la UMF, că aşteptăm acea soluţie. Se pare, am aflat de la colegii noştri care au fost la aceste negocieri, că s-ar fi găsit o soluţie", a spus Marton Arpad.

Arpad a arătat că unii deputaţi maghiari vor particpa la plen,în timp ce alţii nu.

"Deci, deocamdată am ieşit din această stare de aşteptare. Unii dintre noi, care speră mai mult că într-adevăr va exista chiar o hotărâre efectivă a Guvernului, vor intra în sală, poate alţii, care nu au fost destul de convinşi, nu o să intre", a adăugat Marton Arpad.

Acesta a menţionat că deputaţii maghiari ar putea reintra în starea de aşteptare dacă Guverul va omite înţelegerile existente în programul de guvernare.

"Aştetăm să vedem ce se întâmplă la şedinţa Guvernului pentru că s-ar putea să mai intrăm în situaţia de aşteptare dacă lucrurile nu merg în sensul înţelegerilor dim programul de guvernare şi din legi, care trebui aplicate chiar şi la Târgu Mureş", a spus deputatul UDMR.

Arpad a precizat că UDMR nu va susţine un Guvern care nu va respecta legea.

"Dacă Guvernul, din varii motive, va hotărî să nu impună respectarea legii, în mod evident nu putem susţine un astfel de Guvern", a punctat Marton Arpad.

Printre deputaţii UDMR care au venit la plen se numără Marton Arpad, Mate Andras Levente şi Atila Korodi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite