Martens: Ar fi o greşeală să se redeschidă o acţiune împotriva lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că ar fi o greşeală redeschiderea unei acţiuni împotriva lui Traian Băsescu, arătându-se convins că au fost create condţiile pentru o relaţie echilibrată între preşedintele ţării şi noul Guvern de la Bucureşti.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, dacă crede că USL va face presiuni la adresa lui Traian Băsescu dacă va câştiga parlamentarele, Martens a răspuns: "Cred că Curtea Constituţională din România a luat decizii foarte importante şi s-au creat condiţiile pentru a a se ajunge la o relaţie echilibrată între preşedintele Traian Băsescu şi noul Guvern, care are o mare majoritate în Parlament".

El a adăugat că aceast situaţie există şi în alte ţări, cum ar fi Franţa± Liderul PPE a spus că trebuie înţeleasă şi acceptată coabitarea între preşedintele ales şi noul guvern, susţinut de o altă majoritate.

"Sunt convins că de ambele părţi există necesitatea instalării unei relaţii de coabitare. Ar fi o greşeală să se redeschidă o acţiune împotriva lui Traian Băsescu", a mai spus Wilfried Martens.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite