Markó trimite UNPR la urne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Markó Bela nu vrea UNPR în conducerea Parlamentului
Markó Bela nu vrea UNPR în conducerea Parlamentului

Liderul UDMR Markó Béla a declarat ieri că nu susţine rediscutarea funcţiilor în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi avertizează UNPR că ar trebui să obţină drepturi în Parlament după o competiţie electorală.

 „De multe ori s-au înfiinţat noi partide, prin participarea senatorilor şi deputaţilor care au ieşit dintr-un partid sau din mai multe partide. Unele, după aceea, au şi intrat în Parlament. De fiecare dată am mers pe ideea că partidele, dacă vor să fie reprezentate în Parlament, trebuie să participe la competiţia electorală", a spus Markó Béla.

Declaraţiile acestuia vin după ce luni deputaţii au aprobat modificarea Regulamentului, astfel încât independenţii lui Gabriel Oprea să poată deveni grup parlamentar şi să poată obţine funcţii în conducerea Camerei.

„Deci UNPR e un partid, sunt colegii noştri în Coaliţie, discutăm cu ei ca atare, îi tratăm pe picior de egalitate, dar partid parlamentar vor deveni după ce participă la alegeri", a mai spus Markó Béla.

Acesta susţine că ar putea accepta ca deputaţii şi senatorii conduşi de Gabriel Oprea să primească locuri în comisii, dar nu este de acord cu rediscutarea algoritmului din Biroul Permanent.

„Deci acceptăm că e un fenomen de 20 de ani şi atunci trebuie să le acordăm posibilitatea de a funcţiona ca un grup, la nişte criterii minimale", a încheiat liderul UDMR.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat deja două proiecte de hotărâre care permit deputaţilor independenţi să se constituie în grup parlamentar şi să obţină funcţii în Biroul Permanent. Parlamentarii UDMR au votat „pentru".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite