Marko Bela la Târgu Mureş: "Legea Educaţiei nu este un pretext pentru a ieşi din coaliţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marko Bela nu este mulţumit de legea învăţământului
Marko Bela nu este mulţumit de legea învăţământului

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, înainte de şedinţa Consiliului Permanent la Târgu Mureş, că, pentru el, Legea Educaţiei nu este un pretext de a ieşi din coaliţie, ci un punct important în programul de guvernare.

Legea învăţământului în continuare este cheia soluţiei sau situaţiei şi vrem să se găsească zilele următoare garanţii pentru a adopta Legea învăţământului. Sunt preşedintele UDMR şi încerc să fac declaraţii în numele acestei organizaţii, în rest colegii au posibilitatea să îşi spună propria opinie. Domnul Frunda voia să ne scoată din această coaliţie de la început, eu nu vreau să ies din coaliţie, ci vreau să găsesc soluţii inclusiv pentru Legea învăţământului.

Pentru mine Lege învăţământului nu este un pretext de a ieşi din coaliţie, ci este un punct extrem de important în programul de guvernare. Dacă reuşim în continuare să adoptăm această lege este în ordine, dacă nu, acest lucru înseamnă că nu s-a îndeplinit programul de guvernare, a afirmat Marko Bela, înainte de începerea şedinţei UDMR, potrivit Mediafax.

Nu am venit cu recomandări, am venit cu intenţia de a face o analiză foarte serioasă a situaţiei. Deci noi ne-am angajat la guvernare cu un anumit program comun, şi anume răspunsul la criza economică, continuarea reformei generale - importantă pentru toată societatea - şi bineînţeles lărgirea drepturilor minorităţilor.

Dacă aceste condiţii se întrunesc în continuare, atunci mergem mai departe. Dacă nu, atunci nu putem merge mai departe cu această coaliţie. Din acest punct de vedere Legea învăţământului în continuare este cheia situaţiei, a declarat Marko Bela.

Vom adopta o poziţie a UDMR în această problemă, aceasta înseamnă că vom lua o decizie, a mai spus Marko.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite