Marko Bela: Dacă e nevoie de noi măsuri de austeritate, înseamnă că am ratat anul 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, joi, la RFI, că, dacă vor fi necesare noi măsuri de austeritate în anul 2011, înseamnă că anul 2010 a fost ratat.

* Măsurile care au fost luate în 2010, după părerea mea, în general au fost corecte. Bineînţeles că tot timpul am avut discuţii privind protecţia socială. La urma urmei, cred că s-a ajuns la nişte măsuri prin care am reuşit să asigurăm o protecţie minimală celor nevoiaşi şi aici a avut un rol destul de mare inclusiv UDMR.

* Reproşul meu s-ar referi la aceste ezitări. Pe de altă parte, foarte puţin ne-am ocupat anul acesta de problema investiţiilor şi a stimulării economiei. Avem o anumită întârziere din acest punct de vedere. Măsuri care să stimuleze economia şi întreprinzătorii. În astfel de situaţii, numai prin măsuri de restricţie nu poţi obţine rezultate.

* Dacă totuşi ar fi nevoie de aşa ceva, eu cred că acest lucru ar însemna că am ratat anul 2010. Eu sunt convins că nu vom avea nevoie de noi restricţii în cazul veniturilor, salariilor, pensiilor, în anul 2011 şi UDMR nici nu-şi mai poate asuma astfel de măsuri. Acest lucru ar însemna că am acţionat greşit în 2010.

* Trebuie să-mi pun întrebarea de ce să se speculeze sau de ce să speculăm un alt Guvern sau o altă coaliţie? În plus, trebuie să subliniez că, în acest moment, relaţiile noastre cu PNL şi cu PSD sunt încărcate cu problema legii educaţiei. Ei nu numai că nu ne-au ajutat în privinţa dispoziţiilor privind drepturile minorităţilor, dar tot timpul au încercat să blocheze aceste dispoziţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite