Marko: Condiţia PSD de excludere a UDMR de la guvernare, "uşor xenofobă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că dorinţa PSD de neparticipare a  Uniunii la guvernare începe să jignească formaţiunea pe care o conduce, condiţia fiind "uşor xenofobă". Marko susţine că decizia participării sau nu a  UDMR la guvernare "e în mâna PDL".

"Încet, încet această condiţie devine jignitoare. Cu atât entuziasm spune Mircea Geoană acest lucru că începe să ne jignească şi pe noi, cei din UDMR, şi în general pe maghiarii din România", a declarat Marko, citat de NewsIn.

"Eu am înţeles că din anumite considerente tactice ei au ajuns la acestă decizie, că nu vor un Guvern cu UDMR. În politică mai există astfel de decizii, după aceea mai discutăm, argumentăm, aflăm motivele, dar mie nu mi s-a spus niciun fel de motiv raţional, ci din oră în în oră, Mircea Geoană sau cineva din PSD declară că nu vrea cu UDMR", a mai spus liderul Uniunii.

Marko susţine că decizia participării sau neparticipării UDMR la guvernare "e în mâna PDL". "Noi am discutat cu cei din PDL, care au fost mult mai raţionali, şi am căzut din nou de acord că vrem să mergem împreună. Să vedem dacă reuşim să avem un program comun de guvernare. Eu cred că cu PDL s-ar reuşi acest lucru pentru că am identificat priorităţile şi în mare măsură ele sunt aceleaşi şi să vedem dacă reuşim să găsim o formulă de guvernare", a spus Marko Bela.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite