Marko Bela afirmă că Macovei face legi proaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

încercare de frânare a luptei împotriva corupţiei. Liderul Uniunii a reacţionat prompt, invocând faptul că ministrul justiţiei "îşi varsă nevii pe maghiari", deoarece nu a reuşit să

încercare de frânare a luptei împotriva corupţiei. Liderul Uniunii a reacţionat prompt, invocând faptul că ministrul justiţiei "îşi varsă nevii pe maghiari", deoarece nu a reuşit să impună nişte proiecte proprii de legi, "proaste, de altfel".
Monica Macovei a susţinut într-un interviu că, încă de anul trecut, vicepremierul Markó Bèla s-a opus proiectului de act normativ pentru crearea Agenţiei de Control a Averilor, sub pretext că documentul nu a fost discutat de către partenerii de coaliţie. "De atunci, practic, lucrurile au stagnat", a declarat ministrul, adăugând că, de fapt, UDMR a fost "cea care s-a opus constant şi cel mai vehement" în guvern proiectelor de legi promovate de Ministerul Justiţiei. Monica Macovei afirma că UDMR "e o frână în calea măsurilor anticorupţie".
Markó Bèla a reacţionat imediat, acuzând-o pe Monica Macovei că "îşi descarcă nervii pe maghiari", o practică la care s-a mai apelat de multe ori în ultimul deceniu şi jumătate, când maghiarii au mai fost făcuţi "ţapi ispăşitori pentru insuccesul unui politician". Calificând drept "proaste" proiectele de legi susţinute în guvern de ministrul justiţiei, Markó Bèla a apreciat că Monica Macovei ar trebui să înţeleagă că asemenea proiecte trebuie să fie realizate printr-o colaborare permanentă cu partidele coaliţiei. Markó Bèla a afirmat că lupta împotriva corupţiei trebuie să fie purtată concomitent cu respectarea drepturilor cetăţeneşti, fără lezarea vieţii private a persoanei. El a cerut ministrului justiţiei să ceară scuze UDMR.

PNL şi PC, alături de UDMR
Reprezentanţii PNL, UDMR şi PC din Biroul Permanent al Camerei au criticat-o, ieri, cot la cot cu deputaţii opoziţiei, pe Monica Macovei, pentru faptul că întârzie nejustificat dezbaterea şi adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală. Atitudinea ostilă a parlamentarilor a fost declanşată de o cerere privind prelungirea discuţiilor pe actul normativ amintit a Comisiei juridice, care a precizat că ministrul justiţiei şi-a manifestat intenţia de a depune mai multe amendamente la text. Toţi membrii Biroului, mai puţin democraţii, au votat împotriva solicitării, acuzând-o pe Macovei că tergiversează adoptarea unui act normativ de o asemenea importanţă. Preşedintele forului legislativ, Bogdan Olteanu, îi va cere Monicăi Macovei, printr-o scrisoare, să grăbească depunerea amendamentelor dorite la Codul de procedură penală şi să dea dovadă de mai multă cooperare cu parlamentul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite