Marko Bela: "Vrem sa stim daca vom mai avea o Coalitie sau nu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul din Senat a scurtcircuitat si programul Camerei. Udemeristii au cerut o pauza de consultari chiar inaintea inceperii procedurii de vot final asupra Regulamentului. Dupa o jumatate de ora de

Votul din Senat a scurtcircuitat si programul Camerei. Udemeristii au cerut o pauza de consultari chiar inaintea inceperii procedurii de vot final asupra Regulamentului.
Dupa o jumatate de ora de discutii in cadrul grupului, deputatii UDMR au decis sa lase rezolvarea problemei in seama liderilor celor patru partide din Coalitie si sa amane votul pentru astazi. In ajutorul udemeristilor au venit si reprezentantii celorlalte minoritati din Camera, liderul grupului acestora, Varujan Pambuccian, solicitand o alta intrerupere a lucrarilor, pe motiv ca ,situatia tensionata" din Coalitie trebuie rezolvata. Pauza s-a prelungit pana la incheierea oficiala a sedintei forului legislativ. Presedintii PNL, PD, UDMR si PC s-au intalnit aseara intr-o sedinta restransa a Consiliului National de Coordonare pentru a incerca dezamorsarea conflictului. Imediat dupa episodul din Senat, liderul UDMR a declarat ca formatiunea sa nu este dispusa sa devina ,un element de vitrina al Coalitiei". Cu toate acestea, Marko Bela a subliniat ca Uniunea nu vrea sa iasa de la guvernare, ci intentioneaza sa ceara partenerilor sa-si clarifice pozitia. ,Intentia noastra nu este de a iesi de la guvernare, ci de a asigura functionarea Coalitiei. De aceasta data, ea nu a functionat si vrem sa stim daca vom mai avea pe viitor o Coalitie sau nu", a aratat Marko Bela. El a spus ca partidele de la putere au incalcat o intelegere si programul de guvernare, lucru extrem de grav in opinia udemeristilor. ,Nu putem functiona decat daca ne respectam cuvantul dat. Suntem extrem de dezamagiti", a conchis presedintele UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite