Marko Bela: Coaliţia, incapabilă să susţină programul guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

declarat că nu există o corelare între grupurile parlamentare ale Coaliţiei în niciuna din Camere, iar, în consecinţă, guvernul nu beneficiază de sprijin în parlament."Nu există o corelare

declarat că nu există o corelare între grupurile parlamentare ale Coaliţiei în niciuna din Camere, iar, în consecinţă, guvernul nu beneficiază de sprijin în parlament.
"Nu există o corelare între grupurile parlamentare ale coaliţiei. Nu există o poziţie comună, se fac fel de fel de alianţe momentane", a mai declarat Bela, care a criticat faptul că puterea acceptă sprijinul opoziţiei sau sprijină, la rândul său, unele iniţiative ale opoziţiei. "Nu vom reuşi să impunem un program comun de guvernare în acest mod", a mai subliniat ministrul de stat, care a adăugat că este nepermis ce s-a întâmplat la Senat cu votul acordat pentru micşorarea TVA pentru alimente. "Avem nevoie de voinţă şi de concursul colegilor din parlament", a mai spus liderul UDMR, adăugând că "în parlament domină un populism extrem de periculos". În privinţa relaţiei dintre preşedinte şi premier, Marko Bela a declarat că nu este de acord cu atacurile dintre cei doi. "Nu e bine, nu sunt de acord şi nu-mi place", a precizat ministrul. El a spus că este de dorit ca aceste două instituţii să se "solidarizeze", chiar dacă au atribuţii diferite şi păreri diferite. Bela a recunoscut că divergenţa dintre palate are la bază şi "probleme legate de persoane".

Remanierea guvernamentală - la vară
Liderul Uniunii Maghiare a declarat, la o emisiune televizată, că Executivul ar putea suferi o remaniere după publicarea Raportului de ţară al Comisiei Europene. "În guvern, eu văd puţine probleme, dar, în mod firesc, după o anumită perioadă este nevoie de o remaniere. Până în acest moment, noi n-am discutat acest lucru nici în coaliţie, nici cu domnul prim-ministru. Oricum, înainte de raportul de ţară, nicicum nu se pune problema. După aceea, se poate. O revigorare a activităţii guvernului este bine-venită", a arătat Marko.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite