Marko Attila, condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul secretar de stat, Markó Attila, acuzat de abuz în serviciu contra interesului public, pentru restituirea pentru restituirea Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia Judecătoriei Buzău nu este definitivă.

Magistraţii au decis şi confiscarea de la Eparhia Reformată din Ardeal a peste 1.300.000 de lei. Consiliul Reprezentanţilor Unionali a adoptat, duminică, o luare de poziţie, în care susţine că acuzaţiile sunt lipsite de fundament, că ar fi vorba de un proces politic şi de un atac la adresa comunităţii maghiare din Transilvania.

"Acesta este clar un proces politic. Nu este vorba de corupţie, ci este vorba de faptul că un secretar de stat într-o instituţie a retrocedat o clădire Bisericii Reformate. Nu numai că respingem ferm această decizie, ci vom face tot ce ne stă în putinţă, mergând până la toate forurile internaţionale, ca să nu ajungem în România, în care să fie procese politice", a declarat László Borbély, vicepresedinţele UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite