Boc: "Mărirea preţului la gaze astăzi este dovada incapacităţii Guvernului Ponta de a negocia cu Fondul Monetar"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Fostul premier Emil Boc acuză actuala guvernare că n-a fost în stare să negocieze cu FMI creşterea preţului la gaze. Edilul Clujului consideră că Guvernul Ponta a cedat pentru că n-a avut argumente.

"Vreau să fie foarte clar: Mărirea preţului la gaze astăzi este dovada incapacităţii Guvernului Ponta de a negocia cu Fondul Monetar şi cu Comisia Europeană", a spus Boc, marţi seara, la România TV.

Primarul Clujului a ţinut să precizeze că "aceste lucruri se discută în cadrul negocierilor, iar dacă nu ai argumente, evident că cedezi şi cei care pierd, în ultimă instanţă, sunt românii, consumatorii casnici, în principal, dar şi cei industriali".

În cadrul aceleaşi intervenţii telefonice, fostul premier a spus că a negociat "la sânge" de fiecare dată aspectele cu impact major asupra populaţiei. "E adevărat că nu mulţi m-au simpatizat, pentru că asta înseamnă că alţii n-au făcut profituri atât de mari pe seama României şi au avut profituri mai mici", a arătat Boc.

De asemenea, fostul prim-ministru a mai spus că "dacă am fost obligaţi să reducem temporar veniturile bugetarilor, a fost de vină tot Guvernul Boc, iar pentru faptul că nu s-a mărit preţul la gaze, e de vină tot Guvernul Boc".

Preţul gazelor naturale livrate populaţiei va urca din septembrie cu 5%, iar pentru firme majorarea va fi de 10%, întrucât creşterea costurilor nu a fost transferată în preţurile finale în ultimii ani, a anunţat, marţi, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu România, Erik de Vrijer.

Întrebat de jurnalişti care este motivul pentru care Guvernul a decis această majorare, premierul Victor Ponta a afirmat că Executivul a constatat acum că fostul Cabinet nu a dispus majorarea preţului, aşa cum avea obligaţia.

"Pur şi simplu ne-am trezit că această mărire trebuia făcută de Guvernul anterior şi nu a fost făcută. Este îndeplinirea unei obligaţii asumate de Guvernul României, care anul trecut a amânat aceste reglementări, iar noi le punem în practică", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite