Marinescu şi-a trimis colegele să vopsească ouă la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

legislative ce-i aparţinea, dar pentru care nu a obţinut susţinerea colegilor din Alianţă.Votul negativ dat de plenul Senatului asupra proiectului iniţiat de el, prin care solicita comasarea mai

legislative ce-i aparţinea, dar pentru care nu a obţinut susţinerea colegilor din Alianţă.
Votul negativ dat de plenul Senatului asupra proiectului iniţiat de el, prin care solicita comasarea mai multor agenţii (ANIMMC, ARIS şi DMA) într-o singură agenţie care să fie în subordinea ministerului de resort a determinat o avalanşă de injurii la gura senatorului. Cel mai tare se pare că l-a supărat pe senatorul culturist vicepremierul George Copos. "Trebuie să vedem cum se cheltuiesc banii publici. Nu trebuie să votăm imperativ, pentru acest Copos, care este cercetat de DNA, şi stă în Guvernul României şi influenţează deciziile economice. Afară cu el din Guvernul României! Asta trebuie să se întâmple cu acest Copos, care afectează integrarea în UE. Este al doilea Adrian Năstase al României", a strigat de la tribuna Senatului Marinescu, care acuză existenţa grupurilor de interese.

"Să se ocupe de vopsit ouăle în Parlamentul European"
Supărarea senatorului s-a revărsat şi asupra liberalului Puiu Haşotti şi democratei Maria Petre. "PD este un partid democrat, dar mai avem şi slugoi în PD. În toate partidele sunt oameni care se ascund în spatele grupurilor de interese", a mai strigat Marinescu, supărat pe Haşotti, pe care l-a acuzat că a făcut diligenţe printre colegii de coaliţie să nu i se voteze iniţiativa. Democratul nu şi-a iertat nici colega de partid. "Doamna Maria Petre este euroobservator. S-a distanţat de problemele din Senat. Vine aici din an în Paşte. Să se ocupe de vopsit ouăle la Parlamentul European", a mai spus acesta. Răspunsul celor doi "vinovaţi" a fost însă pe măsură. "Care domn Marinescu? Nu ştiu despre cine vorbiţi", spune Haşotti, în timp ce Maria Petre s-a limitat să spună că Marinescu este cel mai mare duşman al statutului parlamentarului. Cu certitudine, acesta va reprezenta un subiect de discuţii în cadrul organismelor de conducere ale PD.

Reprezentanta guvernului, Aliata senatorului
Proiectul lui Marinescu a fost însă susţinut de PSD şi PRM, dar, surprinzător, şi de subsecretarul de stat Gabriela Vasile din cadrul Agenţiei pentru IMM. Deşi guvernul a avut un punct de vedere negativ la adresa iniţiativei, Gabriela Vasile le-a sugerat senatorilor să dea un vot pozitiv. Sugestia acesteia i-a supărat însă foarte tare pe senatorii puterii, mai cu seamă pe cei de la PC. Gabriela Vasile, pe lângă faptul că a ajuns vicepreşedinte al Agenţiei la sugestia senatorului Marinescu, lucru recunoscut chiar de ea, deţine şi funcţia de vicepreşedintă a Asociaţiei oamenilor de afaceri din PD, unde este preşedinte senatorul Marius Marinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite