Mariana Câmpeanu anunţă deja: salarii majorate cu 15% pentru bugetari şi restituirea CAS la pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Câmpeanu, ministrul nominalizat al Muncii în Cabinetul Ponta, a afirmat miercuri că salariile bugetarilor vor fi reîntregite cu 15%, în timp ce pensionarilor le va fi restituit CAS-ul încasat ilegal.

"Este cert şi pot să confirm că vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care au fost opriţi în mod abuziv prin contribuţia de sănătate care a fost calculată la întreaga pensie. Acest lucru pot să confirm. Termenele, cum, când, în tranşe egale, în două-trei tranşe, asta se va stabili de următorul guvern, dacă va fi validat de Parlament. Aceste lucruri se vor împlini. Le-a anunţat şi primul ministru. Modul de îndeplinire va fi anunţat în programul de guvernare şi până luni nu mai este mult", a spus Câmpeanu, la Realitatea TV.

Mariana Câmpeanu a fost nominalizată chiar de ziua sa pentru Ministerul Muncii, după un prim mandat în 2008, de doar două luni, în prag de alegeri parlamentare, priorităţile anunţate de aceasta fiind restituirea CASS reţinută ilegal pensionarilor, dar şi relansarea dialogului social.

În vârstă de 64 de ani, Mariana Câmpeanu este economistă şi a mai ocupat portofoliul Muncii în Guvernul Tăriceanu, anterior conducând şi Casa Naţională de Pensii, informează Mediafax. Citeşte aici mai multe despre Mariana Câmpeanu!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite