Marian Sârbu: “ UNPR nu e interesată de Mişcarea Populară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Sârbu
Marian Sârbu

Preşedintele UNPR Marian Sârbu a declarat, astăzi, la RFI, că Uniunea nu este interesată de Mişcarea Populară, precizând că partidul său nu vrea să-şi piardă identitatea politică de centru-stânga, intrând într-o formaţiune de dreapta.

"UNPR nu este interesat de participarea în interiorul Mişcării Populare, dintr-un motiv foarte simplu: acest lucru ne-ar diminua identitatea politică. Mişcarea Populară pare să fie o mişcare de centru-dreapta, iar UNPR este şi va rămâne un partid de centru-stânga", a declarat categoric Sârbu.

Marian Sârbu a precizat că partidul pe care îl conduce va stabili liste proprii pentru alegerile locale în majoritatea localităţilor.

"UNPR va candida, acolo unde protocolul cu PDL nu va produce efectele scontate, va avea candidaţi proprii, vom avea liste proprii în majoritatea localităţilor şi în majoritatea judeţelor. Evident, acolo unde ne vom înţelege cu PDL, până la urmă, acesta este şi scopul protocolului posibil, susţinerea unor candidaţi unici la posturile de primari, urmând însă ca în ceea ce priveşte listele pentru alegerile locale să candidăm pe liste separate", a explicat Marian Sârbu.

Liderul UNPR crede că Mişcarea Populară este o chestiune internă a PDL.

"Au existat la începutul lunii trecute discuţii cu PDL în legătură cu participarea noastră în sensul acesta, la alegerile locale, însă nu s-a pus niciodată problema unei diminuări a identităţii noastre politice, ideologice. Aşadar, este o temă mai degrabă de dezbătut în interiorul PDL, în interiorul forţelor de centru-dreapta", a punctat Sârbu.

UNPR pune condiţii pentru încheierea protocolului cu PDL în vederea alegerilor locale, respectiv promovarea Legii privind impozitarea marilor averi şi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior aplicării măsurilor de austeritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite