Marian şi Vasile, pupat Piaţa Independenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vanghelie s-a împăcat cu Grupul de la Cluj la îndemnul lui Mircea Geoană Marian Vanghelie, Vasile Dâncu şi Ioan Rus au căzut la pace, ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv

Vanghelie s-a împăcat cu Grupul de la Cluj la îndemnul lui Mircea Geoană

Marian Vanghelie, Vasile Dâncu şi Ioan Rus au căzut la pace, ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, în urma intervenţiei lui Mircea Geoană.

Preşedintele social-democrat a fost primul care a ridicat problema conflictelor interne, spunându-le celor trei că nu mai vrea ca în astfel de şedinţe ale conducerii partidului să se discute despre atacurile unor lideri la adresa altora şi a subliniat că nu mai are de gând să tolereze astfel de ieşiri. Surse participante la discuţii au relatat că Geoană a cerut sancţionarea atât a lui Vasile Dâncu, cât şi a lui Marian Vanghelie pentru ieşirile lor, atitudine care nu a fost agreată de niciunul dintre cei vizaţi. "Nu sunt produsul Clujului, sunt produsul mamei şi tatălui meu", le-a spus Geoană, pe un ton dur, lui Dâncu şi Rus, au menţionat sursele citate.

Potrivit acestora, după discursul liderului PSD, atât primarul sectorului 5, cât şi cei doi exponenţi ai grupării clujene au luat cuvântul şi şi-au recunoscut vina, spunând aproape la unison că ei nu doresc decât binele partidului. Apoi, Vasile Dâncu s-a ridicat şi s-a dus până la locul lui Marian Vanghelie pentru a-i strânge mâna.

Împăcarea, imortalizată pe mobile

Surse care au participat la întrunire au mai relatat că evenimentul a fost fotografiat cu telefoanele mobile de câţiva dintre vicepreşedinţii partidului. Potrivit unor informaţii din partid, în cursul zilei de joi, Mircea Geoană a avut o întâlnire cu Marian Vanghelie, unde i-a spus acestuia să renunţe la solicitarea privind destituirea lui Dâncu şi Ponta. După întrevedere, Vanghelie i-a convocat pentru o şedinţă pe preşedinţii organizaţiilor PSD de sector din Bucureşti pentru a le povesti despre discuţia cu Geoană, au mai spus sursele citate.

Dragnea, directorul campaniei pentru europene

Conducerea social-democraţilor a stabilit ca vicepreşedintele Liviu Dragnea să fie numit directorul campaniei pentru alegerile europene, iar Dan Darabont să fie secretarul general adjunct al campaniei. Surse din partid au spus că, iniţial, funcţia de secretar general adjunct trebuia să fie atribuită deputatului Valeriu Zgonea, dar la şedinţa de ieri Titus Corlăţean, secretarul general al PSD, l-a propus pe Darabont pentru postul menţionat. Lista pesediştilor pentru alegerile europene cuprinde peste 40 de nume, printre care Cristian Diaconescu, Titus Corlăţean, Victor Ponta, Vasile Puşcaş şi Adrian Severin. Numele sunt ordonate alfabetic, ierarhia urmând să fie stabilită în septembrie, în urma unor evaluări efectuate pe tot parcursul verii.

Mircea Geoană a făcut un apel către celelalte partide parlamentare pentru revizuirea legii privind alegerile pentru Parlamentul European. Geoană a cerut ca pentru alegerile europene să fie folosit votul uninominal, spunând că toată lumea vorbeşte de reformarea clasei politice, dar nu prea se iau măsuri în acest sens, şi a adăugat că alegerile europene sunt o bună ocazie.

Uninominal pe sistem german

Pesediştii au decis, ieri, care este strategia partidului în ceea ce priveşte votul uninominal. Pentru Camera Deputaţilor, social-democraţii vor să adopte sistemul german, al votului uninominal mixt prin compensare, iar pentru Senat vor sistemul uninominal majoritar, similar celui în care sunt aleşi primarii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite