Marian Vanghelie: „Să fie pe stradă toţi preşedinţii partidului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

În speranţa că moţiunea de cenzură va trece şi Guvernul va cădea, liderii PSD mizează tot mai mult pe „presiunea străzii”.

.Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, i-a chemat pe Victor Ponta şi pe Liviu Dragnea să iasă în stradă alături de sindicate, iar şeful tineretului social-democrat, Nicu Bănicioiu, i-a îndemnat pe oameni să iasă din case şi să protesteze în ziua dezbaterii moţiunii.

Marian Vanghelie s-a angajat în faţa sutelor de social-democraţi veniţi la Conferinţa PSD Bucureşti că va ieşi în stradă alături de sindicate la prima mare mişcare.

„Şi îi vreau în stradă şi pe Victor Ponta şi pe Liviu Dragnea şi pe Adrian Năstase şi pe toţi vicepreşedinţii, să nu mai avem obsesia că dacă suntem politicieni nu avem voie să fim alături de sindicate",  a spus el.

Liderul tinerilor din PSD, Nicu Bănicoiu, a avut un îndemn asemănător, dar a apreciat şi ce forţă ar trebui dată protestelor.

„Să ştiţi că dacă nu vom fi 200 de mii în stradă la dezbaterea moţiunii, înseamnă că n-avem nicio şansă. Aduceţi-vă prietenii în stradă!”, le-a cerut Bănicioiu celor din sală.

La începutul lunii septembrie, cu ocazia Şcolii de vară a partidului, şi liderul filialei PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre, îşi dezvăluia nostalgia pentru nişte proteste de amploare.

„Ce-aş mai arde cu voi o Revoluţie!”, le mărturisea social-democratul tinerilor social-democraţi, sub privire îngăduitoare ale lui Ponta, Dragnea şi Năstase. Îmbrăcat în uniformă militară, Mazăre anticipa atunci că momentul cel mai potrivit pentru declanşarea unor mişcări puternice de stradă va fi luna ianuarie, când „va fi foamea mare”.





Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite