Marian Oprişan, aghiotantul lui Traian Băsescu la Mărăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita-fulger făcută ieri în Vrancea de către Traian Băsescu, cu ocazia festivităţilor prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la luptele de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz, a

Vizita-fulger făcută ieri în Vrancea de către Traian Băsescu, cu ocazia festivităţilor prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la luptele de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz, a întors pe dos tot judeţul.

Pentru că Băsescu a aterizat cu elicopterul pe stadionul "Milcovul" din Focşani, autorităţile locale au scos la lucru, încă de la primele ore ale dimineţii, opt echipaje de salubritate. Într-un ritm susţinut, s-au udat florile, s-au curăţat parcurile din zona pe unde a trecut înspre Mărăşeşti coloana oficială şi au fost stropite arterele principale ale oraşului.

Aceleaşi măsuri au fost luate şi de cei din Mărăşeşti, chiar dacă Băsescu nu a intrat în acest oraş. În zona Mausoleului Eroilor au fost desfăşurate, încă din zorii zilei, importante forţe de securitate, sepepiştii şi poliţiştii în civil, în şlapi şi pantaloni scurţi împânzind curtea monumentului.

La intrare a fost instalat un punct de control, toată lumea, de la ziarist la veteranul de război, fiind percheziţionată de către poliţişti. Jurnaliştii au fost închişi în două ţarcuri, amenajate la mare distanţă de locul unde s-au ţinut alocuţiunile şi au fost înconjuraţi de civili care au stat tot timpul cu ochii pe ei. În discursul său de doar cinci minute, Băsescu a declarat că armata trebuie să fie pregătită pentru orice eveniment nedorit.

Chiar dacă oamenii nu s-au dat în vânt ca în alte părţi pentru a-l atinge pe şeful statului, preşedintele nu s-a putut abţine şi, după finalul ceremoniei, s-a dus să dea mâna cu participanţii, în aşa-zisa baie de mulţime. Umbra lui Băsescu la Mărăşeşti a fost Marian Oprişan, preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean Vrancea. Oprişan a pozat alături de Băsescu, de la intrarea acestuia pe poarta mausoleului şi până la plecarea sa în trombă cu coloana oficială. La eveniment au participat 1.000 de vrânceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite