Marga, despre numirea lui Corlăţean la Externe în locul lui: Un domn a dorit foarte mult acest minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe, Andrei Marga, a declarat, marţi, pentru RFI România că n-a primit nicio explicaţie oficială pentru demiterea sa, însă crede că "a fost o împărţeală înăuntrul unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister".

Întrebat de ce crede că a fost demis, Marga a replicat: "Nimeni nu e căsătorit cu vreo funcţie. Nu există vreun motiv formulat de cineva în vreun fel. Ipoteza mea e că de fapt a fost o împărţeală înăuntrul unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul".

Fostul ministru de Externe n-a vrut să nominalizeze persoana la care s-a referit, spunând că lasă asta în seamna altora.

Marga a mărturisit că întreaga situaţie l-a stânjenit, pentru că "tocmai pusesem toate motoarele în mişcare, ca să servim ţara noastră". "Ministerul şi-a făcut şi pe parcurs datoria. Evident, noi nu putem să răspundem de ceea ce se scrie într-un ziar sau altul sau de ceea ce un domn sau altul din ţară a făcut sau n-a făcut", a mai declarat fostul rector al Universităţii "Babeş-Bolyai".

Fostul şef de la Externe a renunţat la diplomaţia cu care răspundea jurnaliştilor când era întrebat de Traian Băsescu, spunând că "acuzaţiile lui erau fără nici un suport, ca să mă exprim cât se poate de elegant. Ele sunt nişte elucubraţii ale unui om care nu e pregătit pentru rolul pe care-l joacă, încât personal, nu le-am dat mare importanţă. De aceea, am spus mereu să nu dăm în mintea lui Băsescu".

Marga a afirmat că a primit mai multe propuneri, însă preferă să-şi folosească libertatea pentru a face cercetare.

"Rămân în mediul cercetării şi în cel universitar şi luna următoare plec în Germania pentru cercetare ştiinţifică", a mai spus Marga despre planurile sale de viitor.

Fostul ministru spune că nu regretă că a acceptat portofoliul de la Externe. "Mi-am făcut datoria, plec cu conştiinţa curată!", a mai adăugat Marga.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite