Marga: Ponta n-a spus că demisionează. "El Pais" a relatat greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe Andrei Marga s-a arătat foarte sigur că premierul Victor Ponta n-a declarat publicaţiei spaniole "El Pais" că va demisiona în cazul în care se va dovedi că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Marga susţine că jurnaliştii spanioli au relatat greşit.

"Domnul prim-ministru, din câte ştiu eu, n-a făcut declaraţia aceea către acel ziar. A spus ceva, care s-a luat în felul ăsta. El a spus-o mult mai nuanţat", a declarat Marga, duminică seara, la Realitatea TV.

"Eu ştiu sigur că, observând şi opinia lui, nu a spus ceea ce s-a relatat. Păţim fiecare, din păcate. Ni se atribuie lucruri pe care nu le-am spus", a mai spus ministrul de Externe.

Cotidianul spaniol "El Pais" a realizat un interviu cu premierul Victor Ponta miercurea trecută, după ce Curtea Constituţională hotărâse ca preşedintele să reprezinte România la Bruxelles. În cadrul acelui interviu, reporterul spaniol l-a întrebat pe premier ce se va întâmpla dacă Comisia de Etică va constata că a plagiat. Răspunsul lui a fost unul prompt şi hotărât: "Atunci, bineînţeles că mă retrag". Pentru a clarifica ce vrea să spună premierul, reporterul l-a întrebat dacă îşi va da demisia, iar Ponta a răspuns: "Da, îmi asum responsabilitatea, dar am fost acuzat pe criterii politice şi, mai mult, n-au vrut să-mi asculte punctul de vedere".

Citeşte aici interviul premierului publicat de "El Pais"!

Citeşte aici interviul pentru "El Pais" tradus în limba română!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite