Marga: Merg la Summitul NATO în același avion cu președintele. Relația noastră nu e una disfuncțională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, susţine că până în acest moment relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu nu a fost una "disfuncţională", punctând că va merge la Summit-ul NATO de la Chicago în acelaşi avion cu şeful statului şi că nu trebuie să se ferească de "discuţii şi argumente rivale".

"Pentru noi nu este o ţintă să reducem cumva din competenţele constituţionale ale preşedintelui. Aceasta este foarte clar! Pentru noi problema este să revenim la acest pluralism în elaborarea, conceperea, dacă vrem, aprobarea şi executarea politicii externe. Eu plec de la asumpţia că la nivelul ţării sunt oameni maturi şi fiecare înţelegem argumentarea celuilalt. Până la această oră, nu a fost disfuncţională relaţia (cu preşedintele Traian Băsescu - n.r.), atunci când a fost vorba de tratarea unor dosare concrete. Dacă va fi, vom vedea, dar plec de la asumpţia că oamenii sunt maturi", a declarat Marga, miercuri seară, la The Money Channel.

Ministrul de Externe a subliniat că el a propus ca politica externă să aibă ca origine consensul forţelor politice, amintește Agerpres.

"Aşa cum este stabilit programul la această oră, vom pleca sâmbătă dimineaţă, cu o cursă specială. În acelaşi avion sunt mai mult de două locuri. Sunt locuri pentru toţi. Evident, oamenii pot să discute. Nu trebuie să ne ferim de discuţii şi de argumentele rivale, important este să vedem ce facem după ce ele sunt prezentate", a spus Marga, întrebat dacă va merge la Summit-ul NATO, care va avea loc în perioada 20-21 mai, în acelaşi avion cu preşedintele Băsescu.

El a subliniat că nu vrea "schimbarea regulilor", menţionând că România se află în acest moment în situaţia unei coabitări.

"Este un preşedinte care şi-a asumat explicit, şi trebuie respectat acest fapt, o culoare politică. Acest guvern vine cu o altă culoare politică. Dar, nu România este cea care încearcă prima coabitarea. Înăuntrul acestei coabitări, sigur, este plasat şi MAE", a explicat Marga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite