Marga: Cred că vom ajunge la peste 300 de secţii de votare în străinătate pentru referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe Andrei Marga a declarat luni seara că vor fi organizate peste 300 de secţii de votare în străinătate la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

"Cred că vom ajunge la 300 şi ceva de secţii de votare", a declarat Andrei Marga la TVR Info, arătând că, în prezent, s-a ajuns la un număr 250 de secţii de votare care vor fi organizate pentru referendum, notează Agerpres.

Ministrul a afirmat că solicitări mai mari pentru suplimentarea secţiilor de votare au venit din ţările unde românii sunt mai mulţi şi unde distanţa este mai mare.

El a precizat că există 159 de locaţii în străinătate unde pot fi amplasate secţii de votare.

"Organizăm atâtea secţii de votare câte cer cetăţenii", a subliniat ministrul.

Marga a menţionat că se doreşte prevenirea situaţiei de la alegerile prezidenţiale anterioare când în străinătate s-a votat în locuri improvizate.

La 13 iulie, MAE informa că pentru referendumul din 29 iulie vor fi organizate 150 de secţii de votare în întreaga lume, dintre care opt în teatrele de operaţii în care România are trupe.

Ulterior, ministerul a solicitat ambasadelor şi consulatelor României din străinătate să analizeze necesitatea suplimentării secţiilor de votare. În acest context, MAE a precizat luni că lista privind secţiile de votare din străinătate este încă deschisă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite