Mangalia: ales de unul din trei alegători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zanfir Iorguş
Zanfir Iorguş

În oraşul Mangalia din judeţul Constanţa, unde scandalurile s-au ţinut lanţ în ultimii ani, inginerul navalist Zanfir Iorguş (55 de ani) a reuşit să-şi menţină duminică scaunul de primar cu 32% din voturile valabil exprimate.

Astfel, el a fost votat de 6.301 alegători dintr-un total de 20.382 persoane cu drept de vot. Procentul are o reprezentativitate destul de mică dacă ţinem cont că Mangalia are o populaţie de aproximativ 34.000 de locuitori.

Iorguş, care a candidat din partea PDL, spune că a fost o luptă dură, unde s-au „vândut" şi s-au „cumpărat" voturi. „Am avut emoţii când am văzut că există posibilitatea să se cumpere voturi mai multe decât poţi să primeşti", spune el.

În cursa electorală s-au înscris nu mai puţin de 11 candidaţi, dintre care cinci independenţi. Iorguş se află la cel de-al patrulea mandat. A candidat pentru prima dată în 1996, unde a câştigat în turul doi. Patru ani mai târziu a primit 60% dintre voturile electoratului. Acelaşi procent l-a obţinut şi în 2004, când a bifat al treilea mandat.

În ultimii patru ani, a fost deputat. Iorguş susţine că principalul său proiect va fi încălzirea Mangaliei cu ape termale, după ce, în iarna trecută, societatea de distribuţie a energiei termice a lăsat oamenii în frig. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite