Mang: Am o relaţie bună cu premierul Ponta, nu mi-a cerut să demisionez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, vineri, că are o relaţie bună cu premierul Victor Ponta şi că acesta nu i-a cerut până acum să demisioneze, precizând însă că va face acest lucru, în contextul scandalului de plagiat, dacă asta "ajută partidul şi imaginea guvernului".

"Deocamdată, nu mă gândesc să demisionez. (...) Avem multă treabă de făcut la Educaţie", a mai spus Mang, la Antena 3.

Referitor la acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse, ministrul Educaţiei a dat ca exemplu o lucrare ce îi este atribuită, apărută pe un site din Ucraina, subliniind că nu a trimis niciodată astfel de materiale în această ţară.

Mang a mai spus că nu a luat legătura până acum cu autorul articolului pe care l-ar fi plagiat şi s-a declarat mirat că "alţii" au reuşit să facă asta foarte repede, primind răspunsul "într-o oră".

Întrebat despre cei care ar fi avut interes ca el să fie acuzat de plagiat, Ioan Mang a subliniat, şi cu această ocazie, că pot fi la mijloc interese politice, dar şi ale celor care ar fi vrut să-l "execute" dacă ajunge rector la Universitatea din Oradea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate de opoziţie la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite